ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Πολύανθο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παντελεήμων

Στον οικισμό του Πολυάνθου Ροδόπης βρέθηκε χθες 5 Μαϊου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, όπου λειτούργησε στο  Παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος  κάθε χρόνο την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την Μεγάλη Εβδομάδα, επισκέπτεται σχεδόν όλους του Ιερούς Ναούς της Ροδόπης, σε μια προσπάθεια να είναι κοντά στους πιστούς.

Η Θεία Λειτουργία – όπως σημειώνεται στη ΕΡΤ Κομοτηνής – από την Βάσω Μαχαίρα – τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια καθώς συμμετείχαν ιερείς και από άλλες περιοχές της Ροδόπης, ενώ οι ιεροψάλτες, έδωσαν την ψυχή τους στην απόδοση όλων των ψαλμών.

Ο κ. Παντελεήμων εξήρε την συμμετοχή των ιερέων και των ψαλτών, λέγοντας πως ακόμα και αν διήρκεσε λίγο παραπάνω από το κανονικό, έγιναν όλα όπως έπρεπε, αυτή τη μεγάλη ημέρα εορτής των Θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

«Γέμισε η καρδιά μου και η ψυχή μου από τους ανθρώπους και από τα εδέσματα που φέρατε για την τιμή των Αγίων. Είστε Νοικοκύρηδες και οργανωμένοι. Να έχετε κάθε μέρα Ανάσταση», είπε και ευλόγησε τον κόσμο κλείνοντας με το Χριστός Ανέστη την Αρτοκλασία.

 

Θρακική Αγορά

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος