ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 ο Δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν. και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, στο Νέο Πανελλήνιο Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης του Οργανισμού, στην Αττική.

Με την υπογραφή του Συμφώνου οι δύο πλευρές ξεκινούν κοινή προσπάθεια με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, για ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς επίσης και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, αναλαμβάνοντας την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και πιο άμεση υποστήριξη των παιδιών, όπως αναφέρουν.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης, κ. Μουμίν, κατά την υπογραφή του Συμφώνου τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα τελευταία 25 χρόνια και δηλώνοντας: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, ως εκπρόσωπος του Δήμου, η υπογραφή σήμερα του Συμφώνου Συνεργασίας με ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’. Ενός θεσμού ο οποίος ξεκίνησε από τον 10χρονο Ανδρέα. Ένα σπουδαίο παιδί που οραματίστηκε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια. Ως Δήμος δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στον εθελοντισμό και στις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές. Νομίζω, για να σηματοδοτήσω αυτή τη σπουδαία για εμένα υπογραφή, πριν 10 ημέρες περίπου εγκαινιάσαμε τη Δομή Σίτισης και αυτή τη στιγμή 230 άποροι συνδημότες μας σιτίζονται από τη Δομή Σίτισης. Εκείνα τα εγκαίνια, εκείνη η πράξη, ήταν για τη δημοτική Αρχή μας η πιο σπουδαία αυτής της 4ετίας. Νομίζω η σημερινή υπογραφή θα είναι η σπουδαιότερη υπογραφή που βάζω με την ιδιότητα του Δημάρχου Ιάσμου. Θέλω να σας ευχαριστήσω που μας δεχθήκατε και μας τιμήσατε».

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος αφού πρώτα ενημέρωσε τον κ. Οντέρ για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού δήλωσε: «Η κοινωνία μας έχει χρέος, ιδιαίτερα υπό τις τωρινές δύσκολες συνθήκες, να στηρίξει τα παιδιά και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της σύναψης εποικοδομητικών συνεργειών και της σύμπραξης υγιών δυνάμεων. Μια τέτοια σύμπραξη πραγματοποιείται σήμερα με τον Δήμο Ιάσμου Ροδόπης και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Οι δύο πλευρές, ως συγκοινωνούντα δοχεία θα επικοινωνούν, θα αλληλεπιδρούν και θα μοιράζονται την εξειδίκευση, τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που κατέχουν με σκοπό την ενίσχυση και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν για την ευημερία κάθε ευάλωτου παιδιού και οικογένειας στην Ελλάδα».

Αναγνωρίζοντας από κοινού την ανάγκη για μία αποτελεσματική συνεργασία, ο Δήμος Ιάσμου Ροδόπης και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στους κρίσιμους τομείς της Βίας, Υγείας, Εξαφάνισης και Φτώχειας, υπό τον θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου, καταβάλλοντας κάθε από κοινού προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειές τους που χρήζουν στήριξης.

Με σκοπό την υλοποίηση των ανωτέρω «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Ιάσμου και των αρμόδιων υπηρεσιών του, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

Αναλυτικότερα:

● Τις τρεις Γραμμές Βοήθειας, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες, στελεχώνονται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Ø Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
Ø Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
Ø Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111

● Το πρόγραμμα Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί
● Το πρόγραμμα Missing Alert Hellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο.
● Την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στελεχωμένη από εκπαιδευμένους εθελοντές και διεθνώς πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες.
● Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα.
● Τα Ειδικά Μέσα (ΣμηΕΑ Drones, πλωτά μέσα)
● Τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.
● Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών (Ασθενοφόρα) που τίθενται στη διάθεση του ΕΚΑΒ και είναι επανδρωμένες με πιστοποιημένους διασώστες.
● Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής για Παιδιά, εκ των οποίων δύο είναι Πολυϊατρεία.
● Την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής Ιατρικής σε παιδιά όπως επίσης και την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους
● Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, για κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας
● Την Υπηρεσία επιτόπιας παρέμβασης, από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους του Οργανισμού
● «Το Σπίτι του Παιδιού», ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους
● Την υλοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄ βάθμιας και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, από εξειδικευμένους Ψυχολόγους, καθώς και τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας.
● Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Επιπλέον, ο Οργανισμός θα πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και στελεχών άλλων υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό την ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του Οργανισμού και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος