ΔΙΑΦΟΡΑ

Συναγερμός στον Έβρο: Αναμένονται μεγάλες ποσότητες νερού από τη Βουλγαρία

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στον Έβρο, αφού μετά το άνοιγμα του φράγματος του Ιβαήλογκραντ από τους Βούλγαρους, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν τεράστιες ποσότητες νερού αρχικά στον παραπόταμο του Έβρου, Άρδα και στη συνέχεια στον κύριο ποταμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως ενημέρωσαν με Ρηματική Διακοίνωση οι Βούλγαροι, η κατάσταση των φραγμάτων τους είναι τέτοια που τους υποχρεώνει να απελευθερώσουν μεγάλες ποσότητες νερού, οι οποίοι θα φτάσουν στην περιοχή μας και γι’ αυτό απαιτείται επιφυλακή. Ήδη η Πολιτική Προστασία με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς ενεργοποίησε το Σχέδιο Αντιμετώπισης πλημυρικών φαινομένων «Δάρδανος» της Π.Α.Μ.Θ. Με βάση αυτό προβλέπονται τα εξής:

“Σύμφωνα με την από 02-02-2021 Ρηματική Διακοίνωση του ΥΠ. ΕΞ της Βουλγαρίας για την κατάσταση των φραγμάτων στην γείτονα χώρα και σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση το τελευταίο εικοσιτετράωρο,  η  ροή των υδάτων του ποταμού Άρδα, Έβρου και Ερυθροποτάμου είναι αυξημένη.

Ο δήμος Ορεστιάδας με ανακοίνωσή του καλεί τους κατοίκους του δήμου να μην πλησιάζουν τους ποταμούς Έβρο και Άρδα και τα αναχώματα αυτών.

Επίσης να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδους ζωϊκό κεφάλαιο, μηχανήματα και εργαλεία από τις παρέβριες και παράδριες περιοχές.

Αλλά και ο δήμος Σουφλίου ανακοίνωσε:

“Μετά από σχετική ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες ώρες αναμένεται σημαντική αύξηση της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Έβρο.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην πλησιάζουν τις παραποτάμιες περιοχές του Δήμου Σουφλίου. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τον εξοπλισμό τους.”

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος