ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Συναγερμός στον Έβρο: Φούντωσαν πάλι οι εστίες – Ισχυροί άνεμοι

Αντιμέτωπες με πολλές μεγάλες αναζωπυρώσεις είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στον Έβρο, όπου μαίνεται για 12η ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία έχει κατακάψει περισσότερα από 800.000 στρέμματα.

Οι μεγαλύτερες αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Κοτρωνιάς, με τους άνεμους στην περιοχή να έχουν ενισχυθεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες ώρες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης νύχτας για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις. Οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στις περιοχές Λευκίμμη, Κοτρωνιά και Τρεις Βρύσες, ενώ αναζωπυρώσεις έχουν καταγραφεί και στην περιοχή των Κασσσιτερών.

Χθες Τρίτη, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση στην Κοτρωνιά, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή με την οδηγία να κατευθυνθούν προς Γιαννούλη.

Κάηκε έκταση μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη στον Έβρο

Έκταση που υπερβαίνει τα 826.000 στρέμματα κατέκαψε η πυρκαγιά η οποία μαίνεται στον Έβρο έως τη Δευτέρα 28/8, ενώ στην Πάρνηθα κάηκαν 58.320 στρέμματα, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, που ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των φωτιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνούσε έως τη Δευτέρα τα 808.000 στρέμματα, βάσει ανάλυσης του Meteo επί των νεότερων δορυφορικών δεδομένων που έγιναν διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τα ίδια δεδομένα, έχει καεί έκταση μεγαλύτερη της Νέας Υόρκης.

πηγή: Ναυτεμπορική

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος