ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης με τον πρόεδρο, κατοίκους και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Κοσμίου, στο πλαίσιο διαβούλευσης του έργου «Κατασκευή γέφυρας Κοσμίου»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου, κατοίκους και τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κοσμίου Βασίλειο Τσομπανγιοβάνη, στο πλαίσιο διαβούλευσης του έργου «Κατασκευής γέφυρας Κοσμίου». Παρόντες στη συνάντηση ήταν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης Χρύσα Τσιλιγγίρη και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας του έργου.
Ενόψει έναρξης της κατασκευής του έργου έγινε εκτενή συζήτηση για τις λεπτομέρειες αυτού, προκειμένου οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση να έχουν πλήρη γνώση για το πώς θα γίνεται η καθημερινή τους μετακίνηση από και προς Κόσμιο, αλλά και να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την τέλεση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων στον οικισμό τους, όσο είναι σε εξέλιξη το έργο.
Η νέα γέφυρα στον Κόσμιο θα έχει μήκος 33,00 μ. και πλάτος 16,75 μ. εκ των οποίων τα 11,00 μ. καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 5,75 μ. από τα πεζοδρόμια και τον ποδηλατόδρομο. Πέρα από την κατασκευή της γέφυρας, προβλέπεται η προσαρμογή-βελτίωση του τμήματος της επαρχιακής οδού από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 χλμ, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατόδρομου πλάτους 2,00 μ.
 
Στη συνάντηση έγινε εκτενή αναφορά στις εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούν οι οδηγοί, όσο διαρκεί η εκτέλεση του έργου, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται περιμετρικά και όχι εντός του οικισμού. Παράλληλα υπάρχει επικοινωνία με συγκοινωνιακούς φορείς (ΚΤΕΛ) προκειμένου να διατεθούν μικρά λεωφορεία για την εκτέλεση των καθημερινών δρομολογίων, ενώ προβλέπεται ειδική διαδρομή για την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 5 τόνων. Οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση έλαβαν πλήρη ενημέρωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οχημάτων που θα ισχύουν κατά την κατασκευή του έργου, προκειμένου με την σειρά τους να ενημερώσουν τους κατοίκους του οικισμού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην συνάντηση και δήλωσε σχετικά: «Η διαβούλευση είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο δε θα βελτιώσει μόνο τον οικισμό του Κοσμίου, αλλά συνολικά την κυκλοφορία οχημάτων στο σημείο, παράλληλα με την δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης με ποδήλατο. Γνώμονας είναι η ασφάλεια και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, γι’ αυτό και ενόψει έναρξης του έργου ζητάω την κατανόηση και τη συμμόρφωση όλων στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν. Ζητούμενο, άλλωστε είναι, η καλή εκτέλεση του έργου με βάση το χρονοδιάγραμμα, προκειμένου αυτό να παραδοθεί ολοκληρωμένο στη διάθεση όλων των πολιτών».
Η διαβούλευση, ενόψει έναρξης κατασκευής του έργου, συνεχίζεται με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και τον περιορισμό της όποιας όχλησης προκύψει στη διάρκεια των εργασιών.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος