ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχημε τον Διοικητή ΠΥ Ροδόπης για πρόληψη κινδύνων λόγω της θερμικής έξαρσης

Για την ετοιμότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, κατά την τρέχουσα περίοδο εξέλιξης της θερμικής έξαρσης και στην περιοχή μας, ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, σεσυνάντησή του με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης Κωνσταντίνο Παπάζογλου.

Λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, πραγματοποιούνται περιπολίες με την συνδρομή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, του Στρατού, εθελοντικών ομάδων και των Δασικών Υπηρεσιών με 15 υδροφόρα και βοηθητικά οχήματα της Πυροσβεστικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης σε μήνυμά του, επισημαίνει ότι τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας και της προστασίας της περιοχής, απαιτούν την προσοχή και συμμετοχή όλων. Αναλυτικότερα αναφέρει, «η φυσική ομορφιά και ο πλούτος της ΠΕ Ροδόπης είναι αναντικατάστατα πολύτιμοι πόροι που πρέπει να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε αυξανόμενο κίνδυνο από τις πυρκαγιές, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και συνειδητή συμπεριφορά.

Για τον λόγο αυτό, σας καλώ να δείξετε υψηλή προσοχή στην πρόληψη, με καθαρισμό των περιοχών γύρω από τις κατοικίες. Στην συνεργασία με τις αρχές και τους πυροσβέστες σε περίπτωση πυρκαγιάς.Στην ενημέρωση, ετοιμότητα και προετοιμασία για έκτακτες καταστάσεις.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για όλους!

Οι πυρκαγιές μπορούν να απειλήσουν την ασφάλεια και το μέλλον της περιοχής μας. Με την κοινή προσπάθεια όλων μας μπορούμε να την προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή και την αφοσίωσή σας στην πυροπροστασία. Ας συνεργαστούμε για ένα καλύτερο και ασφαλές μέλλον».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος