ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ιλχάν Αχμέτ με το νέο πρόεδρο καπνοπαραγωγών Σινάν Αχμέτ

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ροδόπης – Έβρου Σινάν Αχμέτ, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ροδόπης ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε τα εξής: «Επισκέφθηκα σήμερα το νέο πρόεδρο του Συνεταιρισμού των καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου κ. Σινάν Αχμέτ προκειμένου να του ευχηθώ μια παραγωγική θητεία προς όφελος των χιλιάδων καλλιεργητών καπνού και των οικογενειών τους, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπους μας.

1) Ενημέρωσα τον κ. πρόεδρο και τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. για την τιτάνια προσπάθεια που καταβλήθηκε από μέρους μου για την ενίσχυση των 90 ευρώ που τελικά θα δοθεί από την κυβέρνηση ως “κορωνο-ενίσχυση” για τις μεγάλες απώλειες στο εισόδημα των καπνοπαραγωγών μας από το 2018 και μετά. Αναλύσαμε όλες τις παραμέτρους για την επιβίωση της καλλιέργειας του μπασμά στην Θράκη ως αναγκαία προϋπόθεση για την διατήρηση των θέσεων εργασίας και της παραμονής των ανθρώπων αυτών στις πατρογονικές τους εστίες.

2) Ενημέρωσα, παράλληλα, τον κ. Σινάν Αχμέτ για τα στοιχεία του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής που αφορούν την δυνατότητα ενίσχυσης του μικρού κλήρου σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κοινοπραξίας προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα και η δυνατότητα παρέμβασης των καλλιεργητών στην διαμόρφωση της τελικής τιμής του προϊόντος.

3) Συμφωνήσαμε το επόμενο χρονικό διάστημα να μεταβούμε με το νέο Δ.Σ. στην Αθήνα για σειρά επαφών με  την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την Πρόεδρο της Διακομματικής και τα πολιτικά κόμματα, ώστε να προωθήσουμε περαιτέρω τα αιτήματα αυτής της κοινωνικής ομάδας που είναι συνυφασμένη με την Μειονότητα μας και την πολιτισμική και ιστορική διαδρομή της Θράκης».

https://youtu.be/fm5jlVrVZYs?list=TLGGxUv0nm2Y9CowNzAxMjAyMg

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος