ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Στυλιανίδη με το προεδρείο των Ελλήνων Τσιγγάνων

Τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» κ. Βασίλειο Πάντζο και τον πρόεδρο της Αν. Μακεδονίας και Θράκης Ρομά και επικεφαλής των μικροπωλητών κ. Ηλία Συμεών συνάντησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Ρομά πανελλαδικά καθώς και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τους οικισμούς Ρομά στη Θράκη και τη Ροδόπη, τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν και την προσπάθεια που κάνει ο Βουλευτής σε συνεργασία, τόσο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και με την κεντρική Κυβέρνηση, δηλαδή τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Γ. Σταμάτη.

«Στόχος είναι η αντιμετώπιση των ζητημάτων των οικισμών, τα προβλήματα ένταξης, η αντιμετώπιση των σχολικών διαρροών κλπ. Η επίλυση αυτών των θεμάτων ένταξης, όπως έχει αποδειχθεί, χρειάζεται συστηματική και επίμονη παρακολούθηση για να επιτευχθεί. Είναι άλλωστε ένα θέμα που το παρακολουθεί αδιάκοπα τόσο η ΕΕ όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης, προκρίνοντας πολιτικές θετικής διάκρισης», δήλωσε σχετικά ο Βουλευτής Ροδόπης.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος