ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου με το σωματείο σχολικών καθαριστριών Ν.Ροδόπης

“Να μη μειωθεί το εισόδημα των σχολικών καθαριστριών και να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής στις σχολικές μονάδες

Τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκαν στο γραφείο του εκπρόσωποι του σωματείου σχολικών καθαριστριών Ν.Ροδόπης. Οι σχολικές καθαρίστριες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αδικία που υφίσταται από τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία οι ώρες απασχόλησής τους μειώνονται δραματικά σε σχέση με τις μεγάλες ανάγκες καθαριότητας που υπάρχουν στα σχολεία. Ενώ με τη ρύθμιση διαφαίνεται ότι αν και αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, μειώνονται οι ώρες εργασίας, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται η πλήρης εργασιακή απασχόληση σε μερική, σε τρίωρη και σε κάποιες περιπτώσεις δίωρη. Όπως τόνισαν οι σχολικές καθαρίστριες μία τέτοια αλλαγή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο εισόδημά τους όσο και στις συνθήκες υγιεινής στις σχολικές μονάδες εν μέσω τέταρτου κύματος πανδημίας.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τις εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών ότι ήδη από τις 6 Αυγούστου κατέθεσε μαζί με μεγάλο αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τον υπουργό να επανεξετάσει αυτή του την απόφαση και να αυξήσει τις ώρες εργασίας και την δαπάνη που προκύπτει από αυτές, πριν την έκδοση προκηρύξεων από τους Δήμους της χώρας. Ο υπουργός, δυστυχώς, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα με την απάντηση που έδωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 3 Σεπτεμβρίου και επέλεξε να μεταθέσει την ευθύνη στους Δήμους.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι συμμερίζεται τη θέση που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των σχολικών καθαριστριών στη συζήτηση ότι οι Δήμοι είναι ανάγκη να διατηρήσουν το καθεστώς πλήρους απασχόλησης στις σχολικές καθαρίστριες και εφόσον προκύψει επιπλέον δαπάνη να την αναλάβουν.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος