ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Συνδέσεις ρεύματος-ύδρευσης στο σημείο ελέγχου της Νυμφαίας

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν οι διερχόμενοι τουρίστες για το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, από το Σάββατο στις 7 το πρωΐ.

Τα σκίαστρα, η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης, η διαγράμμιση, η τοποθέτηση των χημικών τουαλετών έγιναν από τον Ελληνικό Στρατό. Η επίπλωση και ο εξοπλισμός του οικίσκου, όπου τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους διατέθηκαν, από τα δύο Επιμελητήρια της Ροδόπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οι συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης και προσωρινά εξυπηρετεί η υδροφόρα και η γεννήτρια του Στρατού.

Οι πρώτοι διερχόμενοι τουρίστες είναι από τη Ρουμανία, καθώς εκεί οι ρυθμοί του εμβολιασμού είναι πολύ υψηλοί και λιγότεροι από τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, οι διελεύσεις δεν θα θυμίζουν την εποχή πριν από το 2019, όπου είχαν πλησιάσει τις 2 εκατ. διελεύσεις, ωστόσο, ευελπιστούν πως θα κυμανθούν σε επίπεδα του να επουλώσουν πληγές και να κρατήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις.

Υπάρχει επίσης και το οικονομικό σκέλος, καθώς μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να ξοδέψει σχεδόν 200 ευρώ για την εξασφάλιση των μοριακών ελέγχων που απαιτούνται για τη διέλευση από τα σύνορα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων, Ανέστης Βαφειάδης ,μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, κάλεσε τους αρμοδίους από την Περιφέρεια να ολοκληρώσουν τις συνδέσεις άμεσα και ζήτησε να μην επαναπαυθούν στον συγκεκριμένο οικίσκο αλλά να λειτουργήσει ένας δεύτερος οικίσκος, στον οποίο εκτός από τους ελέγχους για την δημόσια υγεία, θα διενεργούνται και οι τελωνειακοί έλεγχοι.
Στο σημείο ελέγχου βρέθηκε χθες 23 Μαΐου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

 

Νίκος Τσαλικίδης : «Επιδιώκουμε άρτιες λύσεις στην αξιοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού πόρου για τον τόπο μας όπως είναι ο κάθετος οδικός άξονας!»

Η επαναλειτουργία του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για την έκβαση της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Σήμερα επισκέφτηκα το σημείο όπου

–       ένας κύκλος εντατικών εργασιών για την απαραίτητη προετοιμασία του σημείου εγκατάστασης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ και την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και των προβλεπόμενων ελέγχων = – – ολοκληρώνεται, με την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας και όλων των φορέων.

Εκεί συνάντησα ανθρώπους της πολιτικής προστασίας, της Αστυνομίας, του ΕΟΔΥ οι οποίοι από Χθες συνολικά υποδέχτηκαν 458 εισερχόμενους και 315 οχήματα και βάζουνε καθημερινά πλάτη στην λειτουργία του συνοριακού σταθμού σε ένα από τα επίμαχα και σημαντικότερα σημεία της περιφερειας και ευρύτερα της χώρας μας. Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑ και τους διαβεβαίωσα πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν μια σειρά από ενέργειες και για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους με μόνιμο Internet, στέγαστρο και άλλες Υποδομές Λειτουργίας.

Ωστόσο Επιμένουμε, οτι απαιτούνται κεντρικές παρεμβάσεις από την πολιτεία, στη δημιουργία ολοκληρωμένης υποδομής που θα απαντά στις ανάγκες σύγχρονης λειτουργίας της συνοριακής διόδου στη Νυμφαία.

Όπως η δημιουργία

υπηρεσίας τελωνείου η οποία πάραυτα θα λειτουργήσει στο σημείο που φιλοξενεί σήμερα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και έχει επιτευχθεί με συστηματικές προσωπικές παρεμβάσεις και συντονισμό μετά συναρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς φορείς από το 2107 έως και σήμερα.

αστυνομικού σταθμού εντός ελληνικού εδάφους που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

νέου κανονισμού για την άρση απαγόρευσης και την διέλευση λεωφορείων και φορτηγών που δεν έχει επιτευχθεί,

σταθμού διοδίων με ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία(όπως πχ διάθεση των εσόδων στην Περιφερεια ή τους δήμους) κάτι το οποίο έχουμε ήδη διεκδικήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση χωρίς κάποια εξέλιξη και επιμένουμε εώς σήμερα.

Επιδιώκουμε άρτιες λύσεις στην αξιοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού πόρου για τον τόπο μας όπως είναι ο κάθετος οδικός άξονας !

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος