ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεχίζεται ο αυταρχικός κατήφορος του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη

Συνεχίζει τις διώξεις κατά τοπικών μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Μετά τις άκρως «δημοκρατικές» αγωγές που «μοίρασε» στο Alexandroupoli Online και στο Evros Online, ο νέος στόχος του κ. Ζαμπούκη είναι το e-evros.gr στο οποίο έκανε αγωγή, με καθυστέρηση 8 μηνών, με την οποία αξιώνει 30.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη και προσωποκράτηση του εναγομένου για ένα χρόνο, όπως ακριβώς ζητά και από το Evros Online, ενώ από το Alexandroupoli Online ζητά 33.500 ευρώ αποζημίωση και 6 μήνες προσωποκράτηση του υπεύθυνου της ιστοσελίδας.

Και όλα αυτά γιατί; Διότι γράψαμε ότι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχώρησε σε απευθείας ανάθεση προμήθειας δύο ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων κόστους 4.153 ευρώ σε επιχείρηση αδελφής Αντιδημάρχου, γεγονός που παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Ζαμπούκης στην αγωγή του, αλλά υποστηρίζει ότι «το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι ψευδές, αόριστο, ανυπόστατο και συκοφαντικό και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» (!) και «είχε σκοπό να βλάψει το ήθος, την ακεραιότητα, την τιμή και την πολιτική μου καριέρα ως Δημάρχου, στην συνείδηση του κοινού»!

Ο κ. Ζαμπούκης, που αυτοαποκαλείται στο κείμενο της αγωγής ως «πρώτος πολίτης της Αλεξανδρούπολης», με τους φαιδρούς ισχυρισμούς στην αγωγή του, όχι μόνο η εξύβριση και η συκοφαντική δυσφήμιση δεν τεκμαίρεται, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να κατηγορήσει τον Δήμαρχο ότι διαθέτει και κάκιστο χιούμορ.

Ο Γιάννης Ζαμπούκης πέρα από τις διώξεις κατά μέσων ενημέρωσης, ως άλλος «σουλτάνος», έχει προχωρήσει και στη δίωξη πολιτικών αντιπάλων. Συγκεκριμένα κατέθεσε δύο αγωγές κατά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαηλίδη, από τον οποίον ζητά αποζημίωση συνολικού ύψους 60.000 ευρώ, επιλέγοντας έτσι την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββα Δευτεραίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο οποίος αναφερόμενος στις αγωγές του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, είπε χαρακτηριστικά: «…Έχεις και έναν πέλεκυ, […] να πλανάται, μην πεις κάτι για την κυβερνητική ομάδα του Δήμου, είτε Δήμαρχος είτε Αντιδημάρχους, γιατί θα πας στο Δικαστήριο… Όσο φιμώνεται το στόμα, η ενημέρωση και η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου τόσο προχωράμε σε αντιδημοκρατικές κατευθύνσεις…».

Επιπλέον ο Γιάννης Ζαμπούκης έχει καταθέσει ακόμη μία αγωγή κατά του Alexandroupoli Online, επειδή τολμήσαμε να υποστηρίξουμε συμβασιούχους κοινωφελούς εργασίας του Δήμου για παράταση της σύμβασης τους, με την οποία αξιώνει χρηματική αποζημίωση 47.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και ζητά να διαταχθεί η φυλάκιση του υπεύθυνου της ιστοσελίδας για ένα χρόνο.

Δηλαδή από το Alexandroupoli Online ο «σουλτάνος» αξιώνει συνολικά χρηματική αποζημίωση 80.500 ευρώ και προσωποκράτηση του υπεύθυνου της ιστοσελίδας για 1,5 χρόνο.

Συνολικά δε από όλους τους εναγομένους αξιώνει συνολικά χρηματική αποζημίωση 200.500 ευρώ!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Την ώρα που η κοινωνία στενάζει από την οικονομική κρίση, όπως αυτή έχει δημιουργηθεί και εξαιτίας της πανδημίας, και τα τοπικά ΜΜΕ προσπαθούν και εξακολουθούν, παρά τις δυσκολίες (και βιοπορισμού), να ενημερώνουν τους πολίτες για όσα συμβαίνουν στον τόπο τους, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μοιράζει εξώδικα και αγωγές σε ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους και να αξιώνει χρηματικές αποζημιώσεις ύψους 200.500 ευρώ!!!

Είναι προκλητικό, την εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις είναι κλειστές, που πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες είναι άνεργοι και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, ένας δήμαρχος, που όπως φαίνεται ζει εκτός τόπου και χρόνου, αντί να βγει μπροστά και να μιλήσει, να δώσει τις δικές του απαντήσεις στην κριτική που έχει δεχθεί, επιλέγει την οδό της… αφωνίας και συμπεριφέρεται με αλαζονεία και αυταρχισμό «μοιράζοντας» αγωγές αξιώνοντας αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί θεωρεί ότι κάποιοι «έχουν σκοπό να βλάψουν την πολιτική του καριέρα»!

Ο κ. Ζαμπούκης δείχνει να ζει εκτός πραγματικότητας και μάλλον έχει χάσει και την αίσθηση της αξίας του χρήματος… Όπως έχει χάσει και τη μπάλα με τις απευθείας αναθέσεις. Αυτές που θα καταργούσε…

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. Η φράση “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ” δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης μας. Σε έκτακτες ανάγκες οι απευθείας αναθέσεις θα αποφασίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο με απόλυτη διαφάνεια!», έλεγε προεκλογικά ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Αυτά στα λόγια… Στην πράξη όμως τι γίνεται; Από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έκανε εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις… Χωρίς ούτε μία να αποφασίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο (με απόλυτη διαφάνεια) όπως ο ίδιος υποσχόταν… Μας έλεγε ψέματα δηλαδή…

Πιο συγκεκριμένα ο ψεύτης Δήμαρχος από τις 17/9/2019 έως την 22/12/2020 πραγματοποίησε 135 απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 1.961.754 € και στη ΔΕΥΑΑ όπου είναι Πρόεδρος 147 απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 656.932 €. Δηλαδή σε 15 μήνες, 282 απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 2.618.686 ευρώ.

Κατά τα άλλα, η φράση “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ” δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης Ζαμπούκη! Και σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη, εμείς «διαδίδουμε ψευδή γεγονότα»…

Επίσης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στις αγωγές του μας κατηγορεί ότι εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να δημοσιεύουμε και άλλα κείμενα «συκοφαντικά» αντίστοιχου περιεχομένου εναντίον του. Ποια είναι αυτά τα κείμενα δεν μας λέει, απλά το αναφέρει γενικώς και αορίστως με σκοπό τη δημιουργία εντυπωσιασμού.

Όπως όλα δείχνουν ο κ. Ζαμπούκης μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα με απελπισία βλέπει το επικοινωνιακό του οικοδόμημα να καταρρέει, αποφάσισε με σπασμωδικές κινήσεις να ποινικοποιήσει τη δημόσια κριτική, «απειλώντας» μας με αγωγές και μηνύσεις, που δεν θα έχουν καμία τύχη, διατηρώντας την πλάνη πως θα σταματήσουμε να του ασκούμε κριτική, καθώς όπως και ο ίδιος δηλώνει στις αγωγές του έχει σταματήσει να την ανέχεται, και κάπως έτσι θα μας φιμώσει.

Του απαντάμε λοιπόν πως ματαιοπονεί και πως αν τόσο γρήγορα έχουν πέσει τα όρια της ανεκτικότητας του στην κριτική, μπορεί να επιστρέψει στην ασφάλεια του δικηγορικού του γραφείου.

Διαβάστε εδώ τι γράφει το e-evros.gr για την εις βάρος του αγωγή.

Alexandroupoliby Alexandroupoli Online

Ιστορικό

Μedia Group

Θρακική Αγορά FB

Θρακική Αγορά