ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Έβρου εν όψει της χειμερινής περιόδου

Με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού εν όψει της νέας χειμερινής περιόδου, συνεδρίασαν σήμερα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κατά την εισήγησή του, έθεσε τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Ο καλύτερος δυνατός συντονισμός φέρει και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Στον Έβρο υπάρχει εμπειρία στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού. Ως Περιφέρεια έχουμε δώσει έμφαση στον καθαρισμό των ρεμάτων που διαρρέουν οικισμούς, ωστόσο οι μεγάλες πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, κυρίως στο νότιο τμήμα του νομού, επιβάλλουν νέα ιεράρχηση, δίνοντας πλέον προτεραιότητα στις περιοχές που επλήγησαν. Με αφορμή το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, όπου προβλέπεται κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις κατά τις βραδινές ώρες σήμερα, θέλω να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας να αποφεύγουν να διασχίζουν ιρλανδικές διαβάσεις και ρέματα,  πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους».

Ο κ. Πέτροβιτς επισήμανε ενδεικτικά ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν οι Δήμοι, μεταξύ άλλων, για την εκπόνηση σχεδίων εκκένωσης οικισμών, για τη φιλοξενία πληγέντων και την υποστήριξη αυτών (διατροφή κλπ.), τη μεταφορά τυχόν αιμοκαθαιρόμενων δημοτών τους, την προμήθεια άλατος, την ετοιμότητα των μηχανημάτων τους, τον καθαρισμό αγωγών όμβριων υδάτων, οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) για τη λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για τον έγκαιρο αποχιονισμό του οδικού δικτύου ευθύνης της, και σε περίπτωση καταστροφών ο ΕΛΓΑ για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των αγροτών, οι υπηρεσίες για την καταγραφή των ζημιών.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Περιφερειακός Συντονιστικής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Πρόδρομος Φωτακίδης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης, ο Αντιδήμαρχος Μεταξάδων με αρμοδιότητες στον Πρωτογενή Τομέα και Τοπικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Κοινωνικής Προστασία του Δήμου Διδυμοτείχου Πασχάλης Αδαμάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σουφλίου Μιχάλης Πιτιακούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Ιωάννης Ζαμπουνίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, εκπρόσωποι των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, του στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε, του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», του ΕΚΑΒ, του ΕΛΓΑ, της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος