ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο 2022.

Φέτος, για πρώτη φορά, και σύμφωνα με το έγγραφο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας  2093/23.03.2022, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τρεις συσκέψεις μέχρι τα μέσα Μαΐου, οπότε και θα υλοποιηθεί μια άσκηση ετοιμότητας. Μετά από συνάντηση των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών με την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν αυτή την περίοδο αποφασίστηκε να γίνει μία άσκηση ανά Νομό στην οποία θα συμμετέχουν και οι Δήμοι.

Στο συντονιστικό όργανο συζητήθηκαν  θέματα πρόληψης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων κατά την αντιπυρική περίοδο:

α)  Προετοιμασία των μηχανημάτων οχημάτων προσωπικού του Δήμου Κομοτηνής για την παροχή βοήθειας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση πυρκαγιάς

β) συντήρηση δημοτικού και κυρίως δασικού οδικού δικτύου με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου

γ) καθαρισμοί σκουπιδιών σε κοινόχρηστους χώρους κοντά σε δάση και οικισμούς, με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου, καθαρισμοί δασυλλίων σε οικισμούς και στο δάσος της Νυμφαίας από καύσιμη ύλη

δ) ενημέρωση των προέδρων των Κοινοτήτων καθώς επίσης των δημοτών για την τήρηση των μέτρων κατά την αντιπυρική περίοδο

ε) καθαρισμός οικοπέδων ιδιωτών που δεν προβαίνουν σε καθαρισμό από την καύσιμη ύλη σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία

στ) παροχή εξοπλισμού και πυροσβεστικών οχημάτων στις εθελοντικές ομάδες Ερυθρού Σταυρού και Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης διαπίστωσε την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων επισημαίνοντας την έγκαιρη έναρξη προετοιμασίας του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο και ευχήθηκε ένα ήσυχο καλοκαίρι χωρίς προβλήματα και σε περίπτωση που αυτά προκύψουν να είναι διαχειρίσιμα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέμης Τζενετίδης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμος Ευτυχιάκος, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μιχάλης Καρακώτσογλου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Ν. Ροδόπης Μαρίνα Γκοτζαρίδου,  ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Πασχάλης Χουρτερούδης, ο Διοικητής Α.Τ. Κομοτηνής, Αθανάσιος Σιδηρόπουλος, ο Διοικητής Τ.Τ Κομοτηνής Σταύρος Βαργεμιτζίδης, ο εκπρόσωπος της ΧΧΙ ΤΘ Παράσχος Φακάκης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ροδόπης Δημήτρης Παπαλεξίου, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής Αθανάσιος Μουσμουλίδης, ο Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κώστας Ιμανιμίδης και προϊστάμενοι Διευθύνσεων Υπηρεσιών του Δήμου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος