Αστυνομικά

Συνελήφθησαν 3 μέλη συμμορίας που διακινούσαν ναρκωτικών στην Καβάλα και τη Θάσο

Συνελήφθησαν προχθές (30-1-2021), στη Θάσο και σε οικισμούς του νομού Καβάλας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τρία (3) μέλη συμμορίας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε Καβάλα και Θάσο.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν αλλοδαπό, ο οποίος διακριβώθηκε ότι είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα.

Ειδικότερα, προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, από τις οποίες προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες αποτελούσαν δομημένη εγκληματική συμμορία, με τον αρχηγό της να οργανώνει την προμήθεια της σπείρας με ναρκωτικά και να κατευθύνει τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών από τη Θεσσαλονίκη στη Θάσο, την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνησή τους.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν επίσης αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε αρχικά ο ένας δράστης να επιβαίνει σε λεωφορείο προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη και να μεταφέρει δύο (2) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 146,4 γραμμαρίων.

Ακολούθως, στην Κεραμωτή Καβάλας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν ακόμη ένα μέλος της σπείρας, το οποίο ανέμενε για τη μεταφορά τον ναρκωτικών στη Θάσο.

Στη συνέχεια, σε ορεινή – δασική περιοχή του νησιού εντοπίσθηκαν κρυμμένοι σε παράπηγμα οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την επικείμενη σύλληψη τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως ο ένας από αυτούς ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο δεύτερος διέφυγε και αναζητείται.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών στη Θάσο, βρέθηκαν δύο ολοκληρωμένα συστήματα για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικό χώρο αποτελούμενα από λαμπτήρες, ανακλαστήρες, ανεμιστήρες, μετασχηματιστές κ.α., εντός των οποίων καλλιεργούνταν 16 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 1,7 μέτρων, καθώς και 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 21 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος