ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Τεστ για covid-19 αύριο στους καταστηματάρχες και το προσωπικό των καταστημάτων στην Αλεξανδρούπολη

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, ο Εμπορικός Σύλλογο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, τον και το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξανδρούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον covid 19 στον γενικό πληθυσμό, τους καταστηματάρχες και το προσωπικό των καταστημάτων στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 10:00΄ έως 15:00΄ στο ’’AXD info-kiosk ’’ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης στην οδό Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, φιλοξενήθηκε σήμερα στο evros24.gr από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασσαπίδης, ο οποίος σημείωσε πως τα τεστ είναι μια πρώτη δράση που θα συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα και γίνεται ως μια πράξη ευθύνης του Συλλόγου απέναντι στους καταστηματάρχες και τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις τους.

Τα τεστ, θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και το αίσθημα ασφάλειας, κατά τη διάρκεια των αγορών τους από την τοπική αγορά.

“Η αγορά πρέπει να παραμείνει ανοιχτοί και εμείς οι επαγγελματίες είμαστε δηλώνοντας ότι το λιανεμπόριο είναι μια ασφαλή διαδικασία στην πόλη μας” τόνισε ο Βασίλης Κασσαπίδης, εκφράζοντας όμως και τους προβληματισμούς του για τις συνήθειες που απέκτησαν οι καταναλωτές εν μέσω καραντίνας, να αγοράζουν μέσω του διαδικτύου. Ωστόσο επεσήμανε πως όλοι θα πρέπει να καταλάβουν πως η φυσική παρουσία στα καταστήματα δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Βασίλης Κασσαπίδης:

Να ενημερώσουμε ότι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, για τη μετακίνησή τους θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

#PressGreece

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος