ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Θ. Κωνσταντινίδης: «Τα κολυμβητικά νερά της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία»

«Τα κολυμβητικά νερά στην παραλιακή ζώνη της Περιφέρειας ΑΜΘ και στα νησιά (Θάσο και Σαμοθράκη) σύμφωνα με τις αναλύσεις που διενεργούν κάθε μήνα από κοινού η Περιφέρεια και το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΔΠΘ δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία και οι ακτές είναι ασφαλείς,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο καθηγητής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΔΠΘ Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, τονίζοντας πως «οι αναλύσεις που γίνονται για τα κολυμβητικά νερά στις ακτές είναι φυσιολογικές ,είναι στις τιμές αναφοράς και ποτέ δεν ξεφύγαμε.»

Εν τω μεταξύ χτές στην Περιφέρεια ΑΜΘ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Χρ Μέτιου με θέμα το φαινόμενο συγκέντρωσης φυτοπλαγκτόν στο Θρακικό Πέλαγος, όπου συμμετείχε και ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στο Θρακικό Πέλαγος και εάν σχετίζεται με το φαινόμενο που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην θάλασσα του Μαρμαρά ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε πως είναι το ίδιο φαινόμενο, όμως ξεκαθάρισε ότι «το δικό μας δεν έχει καμιά τοξικότητα.»

Όπως εξήγησε «τοξικότητα υπάρχει στο Μαρμαρά λόγω των λυμάτων που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο φυτοπλαγκτόν εκεί. Σχέση λοιπόν υφίσταται αλλά τοξικότητα δεν υπάρχει στο δικό μας. Αν υπήρχε τοξικότητα τότε θα ήταν διαφορετικοί οι δείκτες δημόσιας υγείας αυτές οι μικροβιολογικές αναλύσεις που κάνουμε στο νερό των κολυμβητικών περιοχών και τότε πιθανόν θα έβγαιναν και ακατάλληλες. Τώρα δεν φάνηκε κάτι τέτοιο σχετικό και βέβαια είμαστε σε ετοιμότητα συνέχεια. Δεν περιμένουμε να εξελιχθεί έτσι αυτό το φαινόμενο διότι λύματα δεν περιμένουμε να εγκλωβιστούν μέσα στο φυτοπλαγκτόν το δικό μας.»

ΣύνταξηΌλγα Ορφανίδου

ertnews.gr 

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος