ΔΙΕΘΝΗ

«Θα φτιάξω εργοστάσιο της Tesla στον Άρη» λέει ο Ελον Μασκ

Ο πολυπράγμων νοτιοαφρικανικής καταγωγής Αμερικανός μεγιστάνας Ελον Μασκ βρίσκει πάντα τρόπο να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας τόσο με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, με την προσωπική του ζωή αλλά κυρίως με τις δηλώσεις και τις συνεχείς του αναρτήσεις στα social media.

To τελευταίο του «χτύπημα» έγινε σε συνάντηση που είχε με μετόχους της Tesla. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κάποιος μέτοχος προσπάθησε να προβοκάρει τον Μασκ λέγοντας του πότε η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων θα φτιάξει αυτοκίνητα έξω από τη Γη. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Μασκ σήκωσε το γάντι και απάντησε ότι θέλει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο της Tesla στον Άρη και αυτός να ζει για το δει να λειτουργεί.

Όπως είπε θα μπορούσε (θεωρητικώς) να γίνει ένα τέτοιο εργοστάσιο στον Κόκκινο Πλανήτη εντός των επόμενων 40 ετών. Όπως είπε η διαστημική του εταιρεία, η Space X, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το 2026 και υποστηρίζει ότι αν όλα πάνε καλά μέχρι το 2050 μπορεί να δημιουργηθεί μια αποικία ενός εκατ. ανθρώπων στον Άρη.

Βέβαια ο Μασκ είναι πλέον 50 ετών και για να δει το όραμα του να υλοποιείται θα πρέπει να φτάσει σε ηλικία τουλάχιστον 90 ετών. Προς το παρόν πάντως έχει στείλει στο Άρη ένα Tesla Roadster το οποίο εκτοξεύτηκε το 2018 και τελευταία φορά που έγινε εκτίμηση της πορείας του βρισκόταν σε απόσταση 7 εκατ. χλμ. από τον Άρη. Αν το όχημα δεν έχει καταστραφεί από τις διαστημικές συνθήκες θεωρητικώς θα έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη ως προπομπός του εργοστασίου που θέλει να φτιάξει ο Μασκ εκεί.

https://www.naftemporiki.gr/story/1788777/tha-ftiakso-ergostasio-tis-tesla-ston-ari-leei-o-elon-mask

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος