ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος “Διώνης”

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος “Διώνης”.

Ένας σύλλογος που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις του τόπου μας αλλά και στο εξωτερικό. Ένας σύλλογος δραστήριος με χορευτικό τμήμα και πολλές πολιτιστικές δράσεις, όπως αυτή της αναβίωσης του εθίμου της “Μπάμπως” στις 8 Γενάρη.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Νικόλαος παρουσία του Δημάρχου Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου αλλά και του μέλους των Ερυθροσταυριτών Κομοτηνής κ. Βλαχόπουλου.

Την πίτα έκοψε η πρόεδρος του συλλόγου Ευγενία Κουκουβέτση, η οποία στην προσφώνηση- καλωσόρισμα προς τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, ανέφερε: “δύο χρόνια τώρα, λόγω κορονοϊόυ δεν μπορέσαμε να κόψουμε τη βασιλόπιτά μας, τώρα όμως είμαστε όλοι εδώ, γεροί κι έτοιμοι να προσπαθήσουμε πάλι για τις δράσεις του συλλόγου μας, να κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο και να συμμετέχουμε όλοι μαζί, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γιατί ο σύλλογος δεν είναι το ΔΣ, είναι τα μέλη που τον αποτελούν και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω το δήμαρχο που ήρθε στην κοπή της βασιλόπιτάς μας”.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Μαρώνειας -Σαπών δήλωσε: “Το χωριό είναι ακόμη δυναμικό, κρατάει ακόμα παρόλα τα προβλήματα κι εμείς προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθάμε, εδώ με τον πρόεδρο (Ντόγκα Αναστάσιο) της τοπικής Κοινότητας ο οποίος αγαπάει το χωριό και αγωνίζεται γι αυτό, όποια προβλήματα υπάρχουν θα προσπαθούμε να τα λύνουμε, και με τον αιδεσιμότατο έχουμε άριστες σχέσεις συνεργασίας. Βέβαια η πανδημία 2 χρόνια τώρα μας αποξένωσε λίγο, αλλά βλέπω ένα μεράκι από όλους. Πιο πριν ήμουν Καλλιθέα, Ξυλαγανή, Ίμερο κι ο κόσμος αναθερμαίνει τις σχέσεις του. Μακάρι να είμαστε γεροί, να μην έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Εύχομαι σε όλους υγεία και Καλή Χρονιά, πάντα τέτοιες εκδηλώσεις και να είστε δραστήριοι, δυναμικοί και να κρατάτε το χωριό ζωντανό”.

Για την ιστορία, το φλουρί από τη μεγάλη βασιλόπιτα κέρδισε ο Χρήστος Πολίτης και από τα μικρά πιτάκια ο Κων/νος κι ο Μάριος.

Τα δώρα που προσφέρθηκαν στους τυχερούς ήταν προϊόντα που αγοράστηκαν από το Σύλλογο Μέριμνας ΑμΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι”

Θ.Α.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος