ΔΙΑΦΟΡΑ

Το άγνωστο ατύχημα του Τίτο το 1976 στην Στοκχόλμη

Βίντεο από ατύχημα που είχε, το 1976 στη Σουηδία, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Γιουγκοσλαβίας Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, έφεραν στην επιφάνεια μέσα ενημέρωσης στην Σερβία.

Το περιστατικό συνέβη το 1976 κατά την επίσημη επίσκεψη του ισχυρού προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (ΣΟΔΓ) Γιόσιπ Μπροζ Τίτο στην Στοκχόλμη, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ούλωφ Πάλμε.

Τα πλάνα δείχνουν την άφιξή της επίσημης αυτοκινητοπομπής στο κυβερνητικό μέγαρο, με τον Τίτο να εξέρχεται από το όχημα που τον μετέφερε και τον συνοδό του -που λίγο πριν άνοιξε την πόρτα- να την ξανακλείνει απρόσεκτα και βιαστικά, μ’ αποτέλεσμα να σφίξει το χέρι του Γιουγκοσλάβου ηγέτη, προκαλώντας του πόνο και οργή.

Φανερά εκνευρισμένος για το περιστατικό ο Τίτο συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του, παρά τους πόνους.

Λίγο αργότερα εξιστορεί το συμβάν στον Ούλωφ Πάλμε, επιδεικνύοντας το αριστερό του χέρι, στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Για την ιστορία, μετά το τέλος της επίσημης επίσκεψης στην Στοκχόλμη, το τραυματισμένο χέρι επιδέθηκε για καιρό, ενώ -σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ- άγνωστο παραμένει πως εκδηλώθηκε η οργή του στρατάρχη Τίτο κατά του απρόσεκτου συνοδού του.

Josip-Broz-Tito-1

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος