ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΔΠΘ τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ και του επέδωσε το χρυσό μετάλλιο της Σχολής, μαζί με το σχετικό τιμητικό δίπλωμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, εξάλλου, είναι ο πρώτος επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής για το ποιμαντικό, αλλά και επιστημονικό του έργο, καθώς η αναγόρευσή του έγινε στις 16 Απριλίου 2016.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε πολύ για την τιμητική αυτή διάκριση και εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του. «Η παρουσία του Πανεπιστημίου της Κομοτηνής είναι μία μαρτυρία πολιτισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ συνέχισε μιλώντας για το σπουδαίο επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο που προσφέρει η Σχολή και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τόσο στην Θράκη και τη Βόρειο Ελλάδα, όσο και πανελλαδικά.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον κ. Βαρβούνη για τις πρόσφατες δράσεις των μελών της Σχολής, ενώ υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη Σχολή και τα Τμήματά της με την πρώτη ευκαιρία.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος