ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

To Happy Τraveler στο Ορμένιο: Tαξίδι στην άκρη της Ελλάδας (βίντεο)

Το Ορμένιο είναι η βορειότερη κατοικημένη περιοχή της Ελλάδας. Είναι επίσης ένα από τα πιο ιδιαίτερα χωριά που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην περιοχή του Έβρου.

Το HappyΤraveler.gr ταξίδεψε, μαγεύτηκε και παρουσίασε χθες το απόγευμα του Σαββάτου, στο τηλεοπτικό κοινό του SKAI την άκρη της Ελλάδος.

Το χωρίο της Ελλάδας Ορμένιο, ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης και πιο συγκεκριμένα στον Έβρο του Δήμου Ορεστιάδας. Έχει υψόμετρο 53 μέτρα και 557 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Παλαιότερα ήταν γνωστό με το όνομα «Τσιορμέν» και βρίσκεται 11 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά του χωριού Δίκαια και 183 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης.

Μια σύντομη βόλτα στον κεντρικό δρόμο του χωριού αρκεί για να δει κανείς τα πιο σημαντικά. Το καφενείο, την εκκλησία το πάρκο. Λίγο πιο πέρα ο μεγάλο γήπεδο και φυσικά ο συνοριακός σταθμός Ορμενίου.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Happy Τraveler σήμερα το Ορμένιο έχει 300 μόνιμους κατοίκους.

Οι άνθρωποί του είναι πολύ φιλόξενοι και χαρούμενοι. Η εκπομπή έκανε βόλτα στο κέντρο του χωριού, είδε τα παραπάνω αλλά και τον σταθμό του τρένου. Συναντήθηκε με μια παρέα νέων παιδιών κι επέλεξαν να κατοικούν μόνιμα στο χωριό και περιέγραψε την απλή αλλά όμορφη ζωή των κατοίκων.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος