ΥΓΕΙΑ

Το Ιατρείο Πόνου του Σισμανόγλειου συμμετέχει στην Ημέρα Ιατρείων Πόνου

Το Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής θα συμμετέχει ξανά, στην Ημέρα Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας 2020, σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο διευθυντής Αναισθησιολογίας και Χειρουργικής στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής, Μπουλέντ Κιαμήλογλου, λέγοντας πως πρόκειται για μία εθελοντική προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το 2000 μαζί με την τότε διευθύντρια των ΤΕΠ, Σοφία Παπαναστασίου, με την οποία συνεχίζει ο κ. Κιαμήλογλου, μαζί με την Φανή Αραμπατζίδου.
«Δυστυχώς το γενικό απαγορευτικό που προέκυψε από το περασμένο Σάββατο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, θα εμποδίσει την ομαλή υλοποίηση του αρχικού προγραμματισμού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων τη Σύρο.
Εκείνο πάντως που πρέπει να υπογραμμισθεί είναι πως η συγκεκριμένη δομή θα πρέπει να ενταχθεί στον οργανισμό των Δημόσιων Νοσοκομείων και να στελεχωθεί και από άλλες ειδικότητες, πλην Γιατρών και Νοσηλευτών, όπως Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Φυσιοθεραπευτών κ.α., προκειμένου να διευρυνθεί η ομάδα των ειδικών κατά του δυνάστη πόνου. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να μπορείς να απαλύνεις τον πόνο των ανθρώπων, κυρίως αυτών που πάσχουν από καρκίνο», τόνισε ο κ. Κιαμήλογλου.
Όταν ρωτήσαμε ποιο είναι το εμπόδιο για να γίνει αυτή η ένταξη στα δημόσια νοσοκομεία της δομής αυτής, μας είπε πως «οι λόγοι είναι οικονομικοί όταν αλλού δίνονται και κατασπαταλώνται χρήματα αφειδώς».
Η διοργάνωση αυτή γίνεται για 4η χρονιά από την Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας
Στην Κομοτηνή το Ιατρείο Πόνου στελεχώνεται από τους Ειδικούς Αναισθησιολόγους – Αλγολόγους: Μπουλέντ Κιαμήλογλου και Φανή Αραμπατζίδου.
Μάλιστα χάρη στη εθελοντική δράση τους το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά στο τηλέφωνο 25310 3 51129 εργάσιμες ώρες και μέρες και δίνει οδηγίες, συμβουλές και φάρμακα για την απάλυνση του πόνου κυρίως του ογκολογικού ασθενούς.
Το Ιατρείο θα είναι ανοιχτό σε διευρυμένο ωράριο 10:00 με 18:00 την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020,.
Λόγω της πανδημίας COVID-19 και για την αποφυγή συνωστισμού στο Ιατρείο Πόνου, είναι δυνατόν να παρασχεθεί και συμβουλευτική μέσω τηλεφώνου, 2106457878.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος