ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Το σημείο όπου θα γίνονται οι έλεγχοι για Covid-19 στη Νυμφαία

Ανάρτηση του Καβαλιώτη υπουργού Εθνικής Άμυνας «δείχνει» τη λύση για το «άνοιγμα» του συνοριακού σταθμού αλλά και αφήνει «αιχμές» για ολιγωρία των «τοπικών αρμοδίων»

Στον απόηχο του «θορύβου» και των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση της Κυβέρνησης να «κλείσει» τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας για τους διερχόμενους τουρίστες, το βράδυ του Σαββάτου 15 Μαΐου 2021 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, «έδειξε» τη λύση.

Συγκεκριμένα, ο Καβαλιώτης υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέβασε μια φωτογραφία ενός οικίσκου εντός του οποίου θα «στεγαστεί» κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια των απαραίτητων δειγματοληπτικών ελέγχων Covid-19, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει στο (εκ νέου) «άνοιγμα» της Νυμφαίας εντός των επόμενων 24ωρων.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επίσης σημείωσε στην ανάρτησή του τα εξής:

«Αυτό είναι το σημείο όπου θα στηθεί το κέντρο δειγματοληπτικών ελέγχων covid-19 για τους εισερχόμενους τουρίστες στη Νυμφαία Ροδόπης. Η φωτογραφία είναι από το κλιμάκιο της Ταξιαρχίας και του Μηχανικού του ΕΣ που ήλεγξαν τον χώρο και προγραμμάτισαν τις εργασίες νωρίτερα το απόγευμα, μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή περιφέρειας ΑΜ-Θ που κινήθηκε ταχύτατα, βρήκε και υπέδειξε τον χώρο.

Τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ηλεκτροδότησης με γεννήτρια κατασκευής στεγάστρου και περίφραξης, υδροδότησης και ισοπέδωσης του γύρω χώρου. Αμέσως μετά θα στελεχωθεί με προσωπικό και θα λειτουργήσει.

Για να οργανωθεί και να συντονιστεί αυτό το απλό (σε σχέση με άλλα που έχω αντιμετωπίσει) εγχείρημα, έπρεπε μόνο να συνεννοηθούν τρεις βουλευτές, δηλαδή στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που απλά επέδειξαν ενδιαφέρον να λυθεί ένα πρόβλημα του τόπου και συντόνισαν τις προσπάθειες τους, όπου μπορούσε καλύτερα ο καθένας.

‘Ετσι πρέπει να γίνεται, και έτσι πολλά γίνονται.

(Ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς αυτό το σημείο ξέφυγε από την προσοχή των αρμοδίων, και ακόμα περισσότερο πώς κανείς από τους τοπικούς αρμόδιους δεν επέμεινε ότι υπάρχει…)

«Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στη Νυμφαία»

«Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στη Νυμφαία»

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης ενημερώνει για την πορεία των έργων στο συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, επισυνάπτοντας παράλληλα και δύο σχετικές φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «τώρα στη Νυμφαία. Στρατός – Αστυνομία – Περιφέρεια εργάζονται πυρετωδώς για τη διαμόρφωση του χώρου, ώστε να ανοίξει άμεσα ο μεθοριακός σταθμός».

erga2 nimfaia stathmos eody 05 21

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε μετά τις συντονισμένες ενέργειες που έλαβαν ο κ. Λαζαρίδης από κοινού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και το Βουλευτή Π.Ε. Ροδόπης κ. Ευρ. Στυλιανίδη, ενώ καθοριστική για τη θετική έκβαση της υπόθεσης και την επίλυση του προβλήματος ήταν η συμβολή του Γ.Γ. του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Θρακική Αγορά

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος