ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη επισκέφτηκε την Κομοτηνή (φωτος)

Την 1η Απριλίου 2024 η σύμβουλος κοινωνικής διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη μίας ημέρας στην Κομοτηνή, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από μέλη της ΝΕ καθώς κι από το μέλος της ΚΕ Δ. Χαρίτου.
Αφετηρία ήταν το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της πόλης μας, όπου συναντήθηκε και μίλησε με τους επαγγελματίες υγείας. Έγινε αναφορά στο νέο νοσοκομείο Κομοτηνής και στην αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας του από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, καθώς και στην θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων που κι αυτά με τη σειρά τους κλονίζουν τον χαρακτήρα της δημόσιας υγείας.

 
Αμέσως μετά έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ Κομοτηνής για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας κι ακολούθως πήγε στα γραφεία των τοπικών εφημερίδων ‘Παρατηρητής’ και ‘Ο Χρόνος’, όπου και ενημερώθηκε για ποικίλα ζητήματα της περιοχής μας.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κι ειδικότερα το τμήμα ΤΕΦΑΑ, όπου συνομίλησε με φοιτητές, εκπαιδευτικούς και με την κοσμήτορα. Από την θέαση του χώρου διαπιστώθηκε η ανάγκη για πολύ μεγαλύτερη χρηματοδότηση της πολιτείας ώστε να εξασφαλίζεται η συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων κι επίσης αναφέρθηκε το ζήτημα της πλημμελούς
χρηματοδότησης των σχολών και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της θέσπισης των ιδιωτικών ΑΕΙ.


Το απόγευμα συνέχισε την περιοδεία της αρχικά στο Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης, όπου συζητήθηκαν με τον πρόεδρο του σωματείου τα προβλήματα της αναπηρικής κοινότητας, τόσο όσον αφορά την ανεπαρκή χορήγηση επιδομάτων αντί συντάξεων, τα ζητήματα κατάλληλων υποδομών που λείπουν από την περιοχή μας, καθώς και την δαιδαλώδη θεσμική γραφειοκρατία που ακολουθείται από τις ιατρικές επιτροπές, όπου ακόμη και ασθενείς με μη αναστρέψιμες καταστάσεις, καλούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα να υποβάλλονται σε υποτιμητικές επανεξετάσεις.

 
Τελευταίος σταθμός της εξόρμησής της ήταν ο σύλλογος καλλιτεχνών Ροδόπης ‘Αθηνίων’. Οι διδάσκοντες των εικαστικών εργαστηρίων αναφέρθηκαν στο διαχρονικό θέμα της απαξίωσης των τεχνών από την πολιτεία, όπως αντικατοπτρίζεται από την ελλειπή χρηματοδότηση ενός τέτοιου συλλόγου που είναι μοναδικός στο νομό μας.
Αργότερα το βράδυ συναντήθηκε με γυναίκες από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς και με τα στελέχη της παράταξης, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επίσκεψή της.

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος