ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρεις μηχανισμοί αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

Εγκαίρως ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ενέκρινε το απαραίτητο κονδύλι στον προϋπολογισμό του, για την τοποθέτηση όχι ενός αλλά τριών αυτόνομων μηχανισμών-seatrac- στη θάλασσα.

Το περασμένο καλοκαίρι, λόγω του ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο, δεν είχε προβλέψει το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό και δεν λειτούργησε. Υπενθυμίζεται πως το 2019 είχε τοποθετηθεί το seatrac στην παραλία Κρυονερίου.

Φέτος το σημείο θα είναι διαφορετικό και για την τελική του επιλογή ο κ. Χαριτόπουλος θα ζητήσει την συνδρομή του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, τα μέλη του οποίου γνωρίζουν το βάθος που θα πρέπει να έχει η παραλία για την ασφάλεια των λουόμενων ΑμεΑ, όπως για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ένα επίσης σοβαρό θέμα είναι και η φύλαξη και η προστασία του χώρου, όπου θα τοποθετηθεί.

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Ροδόπης επιθυμούσε να τοποθετηθεί το seatrac κοντά στα ΚΑΟΑ, για την καλύτερη φύλαξη του χώρου και είναι πολύ πιθανόν ο ένας μηχανισμός να τοποθετηθεί εκεί.

Ο κ. Χαριτόπουλος δεσμεύθηκε πως η τοποθέτηση των μηχανισμών αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα θα γίνει από τον Ιούνιο, Θεού καιρού και κορονοϊού επιτρέποντος.

Υπενθυμίζεται πως ο αυτόνομος μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα-seatrac- είναι Ελληνική πατέντα του Πανεπιστημίου Πατρών, που έχει γίνει ανάρπαστο και πολύτιμο σε όλο τον πλανήτη, για την ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα.

«Kατόπιν διαβούλευσης  δια ζώσης και τηλεφωνικής με τον νέο Δήμαρχο Μαρώνειας -Σαπών Ντινο Χαριτόπουλο .διαγράφοντας αμφότεροι το περσινό λάθος της μη τοποθέτησης του μοναδικου μηχανήματος αυτόνομης πρόσβασης  στη Θάλασσα της Μαρώνειας  , ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος έβαλε στον προϋπολογισμό την αγορά αλλων δύο μηχανισμών . Το Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης   ευχαριστεί τον Δήμαρχο  για την αγορα των μηχανισμών αφενός και αφετέρου όπως του έχουμε υποσχεθεί θα γνωμοδοτήσουμε για την κατάλληλη θέση των μηχανισμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες και ΑμεΑ) σημείωσε στο προσωπικό τυο ΦΒ ο πρόεδρος ο πρόεδρος Τρύφωνας Καρούντζος.

ERT Komotinis/BM

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος