ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Τρόμος στην Ξάνθη: Φωτιά κατέστρεψε Καπναποθήκη πίσω από το “Π”

Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε το πρωί της Τρίτης την Καπναποθήκη που βρίσκεται πίσω από τo κτίριο “Π” και κοντά στο ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Οι πυκνοί καπνοί που σκέπασαν την πόλη προκάλεσαν σοκ στους Ξανθιώτες και ήταν ορατοί από χιλιόμετρα μακριά ενώ η Καπναποθήκη στην οδό Αναξάρχου, μια από τις πιο μεγάλες, καταστράφηκε ολοσχερώς από τα πρώτα λεπτά. Πρόκειται για ένα από τα κτίρια, όπως και όλο το τετράγωνο ιδιοκτησίας της οικογένειας Πετρίδη, που ήταν εγκαταλειμμένο για αρκετές δεκαετίες και είχε ανεγερθεί το 1924-5 από την Glenn Tobacco Company.

Η Πυροσβεστική επενέβη τόσο από την οδό Αναξάρχου όσο και από την οδό Λευκίππου προκειμένου να ανακόψει την μεγάλη φωτιά με 9 οχήματα ενώ απομάκρυνε όσους ήταν σε κοντινά καταστήματα και επιχειρήσεις. Με τη συνεργασία της Τροχαίας που διέκοψε την κυκλοφορία άμεσα σε όλους τους γύρω δρόμους, η φωτιά περιορίστηκε στο συγκεκριμένο κτίριο που έχει σχήματα “Γ” ενώ απειλήθηκαν γειτονικές οικοδομές.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα στο συγκρότημα πολυκατοικιών που βρίσκεται δίπλα ενώ καταστράφηκαν οι περισσότερες τέντες των διαμερισμάτων. Παράλληλα στάχτες έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων γύρω από την Καπναποθήκη.

Η περιοχή των Καπναποθηκών συνεχίζει και αποψιλώνεται από τα ιστορικά κτίρια καθώς πριν από 20 χρόνια καταστράφηκε άλλη μια επί της οδού Καπνεργατών ενώ αρκετές δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Πριν λίγη ώρα αποφασίστηκε ο περιορισμός – απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και των πεζών στην οδό Αναξάρχου, από τη συμβολή της με την οδό Καπνεργατών μέχρι τη συμβολή της με την πάροδο Αναξάρχου, παραπλεύρως του ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης που οδηγεί σε αυτό, για λόγους ασφαλείας εξαιτίας πιθανής ολικής ή μερικής κατάρρευσης των κτηρίων – καπναποθηκών.

Στο σημείο επιτρέπεται μόνο η κίνηση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ΕΛ.ΑΣ, Π.Υ., ΕΚΑΒ) ή υπαλλήλων – συνεργείων που θα εργαστούν προς εκτίμηση ή αποκατάσταση των ζημιών (Δήμος Ξάνθης, μηχανικοί και λοιποί).

Η απαγόρευση ισχύει από την 14:00 ώρα της σήμερον 18/01/2022 και μέχρι της οριστικής Απόφασης των αρμόδιων Υπηρεσιών περί της στατικότητας και περαιτέρω τύχης των οικοδομημάτων (κατεδάφιση, επισκευή, αποκατάσταση), όσο αφορά την ασφαλή κίνηση – κυκλοφορία όλων επί της οδού Αναξάρχου.

Με μέριμνα του Τ.Τ. Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης να τοποθετηθούν σιδερένια κιγκλιδώματα, κορδέλες και σήμανση σύμφωνα με τα ισχύοντα για την έγκαιρη ενημέρωση όλων (οδηγών και πεζών) για την απαγόρευση εισόδου προς αποφυγή τραυματισμού – ατυχήματος.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις παρακείμενες οδούς.

Βίντεο και φωτογραφίες: Γιώργος Σαμαρτζής

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος