ΔΙΑΦΟΡΑ

Βίντεο και ήχο από τον Άρη έστειλε ο ρομποτικός εξερευνητής της Κίνας

Στα μέσα Μαΐου η Κίνα έγινε η δεύτερη μετά τις ΗΠΑ χώρα που κατάφερε να προσεδαφίσει με επιτυχία στον Άρη ένα ρομποτικό εξερευνητή. Το Zhurong που έχει πάρει το όνομά του από τον θεό της φωτιάς στην κινεζική μυθολογία προσεδαφίστηκε περιοχή Utopia Planitia («Πεδιάδες της Ουτοπίας») ένα αχανές λεκανοπέδιο ανάμεσα στον ισημερινό και τον βόρειο πόλο του πλανήτη.

Στο υπέδαφος αυτής της περιοχής έχουν εντοπιστεί μεγάλα αποθέματα νερού σε μορφή πάγου. Αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτό το νερό μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να διευκολύνουμε την παρουσία των ανθρώπων στον Κόκκινο Πλανήτη τόσο για την παροχή πόσιμου νερού όσο και για την δημιουργία καυσίμων αλλά και οξυγόνου.

Το ρόβερ ζυγίζει 240 κιλά και έχει έξι επιστημονικά εργαλεία, ανάμεσα στα οποία μια υψηλής ευκρίνειας τοπογραφική κάμερα, θα μελετήσει το επιφανειακό έδαφος και την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Θα αναζητήσει επίσης σημάδια αρχαίας ζωής, αλλά και το νερό κάτω από την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα ραντάρ που «διεισδύει» στο υπέδαφος.

Το Zhurong τοποθέτησε στο έδαφος και μια ασύρματη κάμερα η οποία κατέγραψε εντυπωσιακές σκηνές τόσο από το ρόβερ καθώς αυτό κινείται στην επιφάνεια του Άρη αλλά και πανοραμικές εικόνες από την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Το βίντεο συνοδεύεται και από ήχο κάνοντας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την εμπειρία για τον θεατή αλλά και χρήσιμη για τους επιστήμονες που μπορούν να αντλήσουν νέες πληροφορίες για το αρειανό περιβάλλον.

https://www.naftemporiki.gr/story/1742923/binteo-kai-ixo-apo-ton-ari-esteile-o-rompotikos-eksereunitis-tis-kinas

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος