ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: «Να σταματήσει τώρα η αυθαίρετη πειθαρχική δίωξη του αιρετού Κώστα Κατσιμίγα»

Κοινή δήλωση έδωσαν στη δημοσιότητα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την οποία καλούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα κάθε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστα Κατσιμίγα κάνοντας λόγο για πράξη κρατικής αυθαιρεσίας.

Ολόκληρη η δήλωση των βουλευτών είναι η εξής:

«Η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να καλέσει σε πειθαρχική απολογία τον επικεφαλής περιφερειακής παράταξης κ. Κώστα Κατσιμίγα, επειδή άσκησε το αναφαίρετο δικαίωμα ελέγχου των πράξεων της Διοίκησης, εκφεύγει των ορίων του ελέγχου και μετατρέπεται σε αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά από μέρους της εκτελεστικής, κρατικής εξουσίας.

Οι πρωτοφανείς και ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν παράβαση καθήκοντος και διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδίδονται στον αιρετό κ. Κατσιμίγα, μόνο ως  ποινικοποίηση των πολιτικών θέσεων και της πολιτικής δράσης μπορούν να εκληφθούν. Στην πραγματικότητα αμφισβητούν την ύπαρξη αλλά και το ρόλο των αυτοδιοικητικών παρατάξεων καθώς και το αυτονόητο: να ασκούν οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι το δημοκρατικό δικαίωμα, που οι πολίτες της Περιφέρειας τους ανέθεσαν, στο οποίο μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνεται, και ο έλεγχος της διοίκησης. Τέτοιες κατηγορίες εκλαμβάνονται από τους δημοκρατικούς  πολίτες ως  προσβολή στην ίδια τη δημοκρατία και μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Η πειθαρχική δίωξη αιρετού επικεφαλής περιφερειακής παράταξης, που δεν ασκεί διοίκηση αποτελεί, χωρίς προηγούμενο, πράξη κρατικής αυθαιρεσίας. Τέτοιες πρακτικές, που κινούνται έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο, συνιστούν ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, αποτελούν θεσμική εκτροπή και πλήττουν ευθέως τον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, καθώς και το ρόλο των λειτουργών της.

Τέτοια φαινόμενα μπορούν να ευδοκιμήσουν μέσα στο γενικότερο κλίμα του εκφοβισμού και του αυταρχισμού που καλλιεργεί η σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Καλούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα κάθε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του αιρετού κ. Κώστα Κατσιμίγα, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας». Καλούμε την κυβέρνηση, δια του υπουργού Εσωτερικών, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επανέλθει η νομιμότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος