ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβείο στο σύλλογο ΑμεΑ-Νοητικής Υστέρησης από τις Βρυξέλλες

Ο επόμενος στόχος έχει τεθεί και μια και η Κομοτηνή είναι από τις πλέον προσβάσιμες πόλεις για ΑμεΑ, να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός ΑμεΑ και για το εξωτερικό.

Εκεί που η καθημερινή έννοια κάποιων ανθρώπων ήταν ποιος θα φροντίζει τα παιδιά μας όταν εμείς θα φύγουμε από τη ζωή και η προτεραιότητα που έμπαινε ήταν η στέγαση τους, ο σύλλογος ατόμων ΑμεΑ και Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης Άγιοι Θεόδωροι, πήρε πρωτοβουλία και εδώ και 36 χρόνια, εργάστηκε με περισσή αγάπη, διδάσκοντας και όλους εμάς πάνω στην δημιουργική απασχόληση και στέγαση αυτών των παιδιών.

Οι στόχοι τους στην αρχή μπορεί να έμοιαζαν με όνειρο, αλλά ποιο όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα, όταν έχει υφανθεί από τόση αγάπη για αυτά τα παιδιά. Μέχρι στιγμής ο Σύλλογος λειτουργεί Μονάδα Ημερήσια Φροντίδας,4 μονάδες αυτόνομης διαβίωσης και όσονουπω 5.
Ο επόμενος στόχος ήταν η επαγγελματική αποκατάσταση και η οικονομική ανεξαρτησία. Έτσι ξεκίνησε την λειτουργία του το εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, γλυκών κουταλιού, μαρμελάδας και διακοσμητικών.

Τα άτομα υποστηρίζονται από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς διέπρεψαν και αυτό επιβραβεύθηκε πρόσφατα με το δεύτερο ασημένιο βραβείο στις Βρυξέλλες των έργων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης-ΠΑΑ- στην κατηγορία μέλλον χωρίς αποκλεισμό!
Στον διεθνή αυτό διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 111 έργα ΠΑΑ από τις Μονάδες Υποστήριξης Δικτύων όλων των Κρατών – Μελών της Ε.Ε.

Ο επόμενος στόχος έχει τεθεί και μια και η Κομοτηνή είναι από τις πλέον προσβάσιμες πόλεις για ΑμεΑ, να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός ΑμεΑ και για το εξωτερικό.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση, ο Σύλλογος απαντάει και δίνει τεχνογνωσία στα τηλεφωνήματα που δέχεται από όλη την Ελλάδα, για κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς.

ΕΡΤ Κομοτηνής/ΒΜ

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος