ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που έζησε στην Ευρώπη

Ένα άγνωστο είδος τεράστιων δεινοσαύρων ανακαλύφθηκε σε μια περιοχή των Πυρηναίων στην Καταλονία. Πρόκειται για ένα είδος τιτανόσαυρου που ζούσε πριν από 70,5 εκατομμύρια έτη.

Με δημοσίευσή της στην επιθεώρηση «Nature Ecology & Evolution», η ομάδα παλαιοντολόγων που έκανε την ανακάλυψη αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό αυτός ο δεινόσαυρος να είναι το μεγαλύτερο ον που έχει ζήσει στην Ευρώπη.

Ο Abditosaurus kuehnei, όπως ονομάστηκε ο δεινόσαυρος, ήταν φυτοφάγος. Το μήκος του άγγιζε τα 18 μέτρα και είχε βάρος 14 τόνων. Ο μακρύς λαιμός του A. kuehnei του επέτρεπε να σηκώνει το κεφάλι του σε ύψος τεσσάρων μέτρων από το έδαφος, ώστε να μπορεί να φτάνει την τροφή του ακόμη και σε ψηλά δέντρα.

Οι ερευνητές δηλώνουν έκπληκτοι από την ανακάλυψη, αφού δεν είχε εντοπιστεί στο παρελθόν η παρουσία τέτοιου μεγέθους δεινοσαύρων, όχι μόνο στην ιβηρική χερσόνησο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Την εποχή των δεινοσαύρων η Ευρώπη ήταν σύμφωνα με τους ειδικούς ένα αρχιπέλαγος χωρισμένο σε πολλά μικρότερα και μεγαλύτερα νησιά που αργότερα κάποια από αυτά ενώθηκαν και δημιούργησαν την ηπειρωτική Ευρώπη και κάποια δημιούργησαν χερσονήσους όπως η Σκανδιναβία.

Ο περιορισμένος χώρος και κυρίως η περιορισμένη τροφή στις νησιωτικές περιοχές δεν επιτρέπουν γενικότερα την επιβίωση μεγάλου μεγέθους ζώων για αυτό τον λόγο θεωρούνταν απίθανο να ζούσαν στο ευρωπαϊκό περιβάλλον δεινόσαυροι σαν τον A. kuehnei.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/news/megaliteros-dinosauros-europi?utm_campaign=content&utm_source=feed&utm_medium=rss

© SanSimera.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος