ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά σε λειτουργία το θρυλικό διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble

H ΝASA επανέφερε τα επιστημονικά όργανα του εμβληματικού διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble σε κατάσταση επιχειρησιακής λειτουργίας, και η συλλογή επιστημονικών δεδομένων αρχίζει ξανά.

Όπως ανακοινώθηκε, τα δεδομένα αυτά είναι τα πρώτα που συλλέγονται από τότε που παρουσιάστηκε πρόβλημα υπολογιστή στις 13 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να τεθούν τα όργανα σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας, «παγώνοντας» την επιστημονική του λειτουργία.

«Το Hubble είναι έμβλημα, παρέχοντάς μας απίστευτες γνώσεις για το σύμπαν μέσα στις τελευταίες τρεις δεκαετίες» είπε ο διευθυντής της NASA, Μπιλ Νέλσον. «Είμαι περήφανος για την ομάδα του Hubble, από τα υπάρχοντα μέλη μέχρι τους ‘αποφοίτους’ του Hubble που έδωσαν τη στήριξη και την εξειδίκευσή τους. Χάρη στην αφοσίωση και τη δουλειά τους το Hubble θα συνεχίσει να επεκτείνει την 31 ετών κληρονομιά του».

Η NASA ελπίζει πως το Hubble θα συνεχίσει να λειτουργεί για πολλά χρόνια ακόμα και θα συνεχίσει να κάνει σημαντικές παρατηρήσεις, σε συνεργασία με άλλα διαστημικά τηλεσκόπια όπως το James Webb Space Telescope. Υπενθυμίζεται πως είχε εκτοξευτεί το 1990, και είναι σε υπηρεσία εδώ και πάνω από 31 χρόνια

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος