ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Ξάνθη: Η 24 ΕΜΑ νικήτρια στο Διεθνή διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων Ελλάδας και ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής η κοινή άσκηση- διαγωνισμός των τεθωρακισμένων στο Π.Β. Πετροχωρίου Ξάνθης που διοργανώθηκε για 2η χρονιά από το Δ Σώμα Στρατού με την συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το xanthinews.gr: Σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 τελευταία ημέρα της άσκησης πραγματοποιήθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός Αρμάτων 2021 (Internation Tank Challenge 2021) όπου συμμετείχαν οι 4 ουλαμοί μέσων αρμάτων από το ΔΣΣ (22 ΕΜΑ με 4 LEO2 HEL,24 ΕΜΑ με 4 LEO2 HEL, 212 ΕΜΑ με 4 LEO 2A4, 311 ΕΜΑ με 4 LEO 2A4) και ένας ουλαμός από τις ΗΠΑ (C’ /1-16 Infanty Battalion με 4 ABRAMS M1A2).

Συνολικά συμμετείχαν 80 άτομα 64 από την Ελλάδα και 16 από τις ΗΠΑ με νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αρματιστή την 24 ΕΜΑ (Να θυμίσουμε ότι στον περυσινό διαγωνισμό, τα ελληνικά πληρώματα κατάφεραν να βγουν πρώτα στην βαθμολογία).

Φέτος τον διαγωνισμό παρακολουθήσαν και παρατηρητές από 6 χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία και Κύπρος).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Πέτρου Δεμέστιχα, του Σωματάρχητου ΔΣΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, του Διευθυντή Ιππικού – Τεθωρακισμένων, Υπστράτηγου Παντελή Κατσαϊτη και των Μεράρχων της 12ης και 16ης Μεραρχίας και άλλων.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος