ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Ξάνθη: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία για το κορονοπάρτι

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία της Ξάνθης για τις εικόνες συνωστισμού την Κυριακή 14 Μαρτίου στην πόλη της Ξάνθης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες και πιθανοί διοργανωτές πίσω από το κάλεσμα στο διαδίκτυο.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά τόσο στην κεντρική πλατεία Ξάνθης ,(χωρίς μουσική από τον Δήμο που σταμάτησε από τις 20.00 περίπου το Σάββατο που υπάρχει συγκέντρωση πολλών ανθρώπων στην πλατεία) και στην συνέχεια στο ποτάμι του Κόσυνθου, όπου καίνε τον Τζάρο. Από την πλευρά της η αστυνομία της Ξάνθης δεν βεβαίωσε πρόστιμα στους συγκεντρωμένους.

Όταν διαπιστώθηκε η συγκέντρωση του κόσμου, υπήρξε μια συνεννόηση αρχικά με τις εισαγγελικές αρχές και στη συνέχεια με τις δημοτικές αρχές και την αστυνομία ώστε να κληθεί ο κόσμος να αποχωρίσει από τον Κόσυνθο.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή της Αποκριάς 14 Μαρτίου 2021 στις 19:30 στην γέφυρα του Κόσυνθου και μετά από μια ώρα περίπου στις 20:30 οι νεαροί συμμορφώθηκαν και απομακρύνθηκαν. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν πολύ λιγότερος σε σχέση με την βραδιά του Σαββάτου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής αργά το βράδυ της Κυριακής σημείωσε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για εισαγγελική παρέμβαση τουλάχιστον όσον αφορά την ευθύνη του Δήμου Ξάνθης ως διοργανώτρια αρχή.

πηγή: ΕΡΤ

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος