ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ξεκινά για 2η σχολική χρονιά ο «Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» στον Δήμο Κομοτηνής

Η σχολική δράση επεκτείνεται και στα νηπιαγωγεία

Η σχολική κοινότητα του Δήμου Κομοτηνής κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» με τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/komotini.

Με οδηγό τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, καθώς συλλέχθηκαν από τα δημοτικά σχολεία 17.400 και πλέον κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), η δράση επεκτείνεται και στα νηπιαγωγεία του Δήμου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες και προστίθεται και ένα επιπλέον ρεύμα, το πλαστικό.

Οι γονείς για ακόμη μία φορά θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Η σχολική δράση υλοποιείται από τον Δήμο Κομοτηνής με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., της ΑΦΗΣ και της ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο). Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος Κομοτηνής, ενώ τα σχολεία που θα αναδειχτούν ως πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Κομοτηνής φιλοδοξεί οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με ενθουσιασμό, διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας. Στόχος είναι να ανακυκλώνουμε τα ήδη υπάρχοντα υλικά  που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και να περιορίσουμε όλο και περισσότερο τα απόβλητα που παράγουμε.

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης θα επισκεφτεί τα παρακάτω σχολεία:

Στις 11:30 το 3ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής στην οδό Αντιγόνου 19,

στις 12:00 το 3ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής στην οδό Σκεπαστού 24 και

στις 12:30 το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής στην οδό Μεσολογγίου 9.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος