ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξύπνησαν μνήμες στο παλιό δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής

Η κλειδωμένη πόρτα άνοιξε και οι μνήμες από ένα κτίριο ιστορικό ξεχύθηκαν, στο πλαίσιο της επίσκεψης του γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Παναγιώτη Αλεξανδρή.

Ο λόγος για το παλιό Δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής, αυτό το εμβληματικό κτίριο, που στέκει ακόμη, περιμένοντας να βρεθεί η χρυσή τομή, ανάμεσα το ΤΑΧΔΙΚ και το Δήμο, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα της χρήσης. Πρωτεύει βέβαια η ανάγκη να μην καταρρεύσει το κτίριο, καθώς η στατικότητά του είναι προβληματική και η οροφή κινδυνεύει να πέσει κάποια στιγμή.

Ο ξύλινος σκελετός του δεν έχει πρόβλημα, καθώς τα ξύλα είχαν έλθει από την Αφρική και αυτοί που είχαν κάνει τη στατική μελέτη, είχαν πει πως για τον ο ξύλινο σκελετό δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Εισερχόμενοι μέσα, ο κ. Αλεξανδρής, Δικηγόροι, Δικαστικοί και φυσικά Δημοσιογράφοι, θυμηθήκαμε τις δίκες που είχαμε καλύψει, όπως αυτές αυτή του Άκη Πάνου και σε πρώτο βαθμό του Βατοπεδίου.
Ο κ. Αλεξανδρής εντυπωσιάστηκε από το εσωτερικό, τόνισε πως χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση και μάλιστα υπογράμμισε πως από τις εργασίες ανακαίνισης, όταν αυτές ξεκινήσουν, δεν θα πρέπει να αλλάξει τίποτα από την υπάρχουσα μορφή του.

Ο ίδιος φαίνεται αποφασισμένος για την ιδέα που θα προτείνει στον αρμόδιο υπουργό, θέλοντας προφανώς να καλύψει τις δύο πλευρές που διαφωνούν. Ο Δήμος Κομοτηνής έχει ωριμάσει τις μελέτες και περιμένει την παραχώρηση του κτιρίου, προκειμένου να το εντάξει σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

ERT Komotinis/BM

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος