ΕΛΛΑΔΑ

Υπάρχει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες μέρες προκειμένου να αδειοδοτηθεί η χωροθέτηση του επιβατικού σταθμού λεωφορείων του ΚΤΕΛ στα δυτικά της πόλης, στο αγορασθέν προ πολλών χρόνων οικόπεδο , έκτασης περίπου 7 στρεμμάτων, από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας .Και βέβαια πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα ώστε να γνωρίζουν οι δημοτικοί μας άρχοντες Επί δημαρχίας Αλεξανδρή και ύστερα από εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, δόθηκε το πράσινο φως για τη δημιουργία σταθμού στα δυτικά της πόλης. ‘Ετσι, το ΚΤΕΛ αγόρασε από την Εκκλησία το προαναφερθέν οικόπεδο, κατόπιν τραπεζικού δανεισμού ύψους 2,200000 ευρώ, για το οποίο καταβάλλει υψηλό τοκοχρεολύσιο. Ο χρόνος παρήλθε άπρακτος κι έτσι επί δημαρχίας Λαμπάκη το θέμα επανήλθε με την αίτηση παραχώρησης έκτασης ανήκουσας στον ΟΣΕ για χρονική διάρκεια 30 χρόνων. Και βέβαια και πάλι δεν επετεύχθη τίποτα και βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. ‘Ετσι πέρασαν πάνω από 20 χρόνια όταν ο υποφαινόμενος το 2001 αγόρασε 4,100 τ.μ. από ιδιώτη για τη δημιουργία σταθμού, όμως η διάνοιξη της νέας εθνικής οδού, τεμάχισε το οικόπεδο και οι προσπάθειες διεκόπησαν. Ο σταθμός πρέπει να γίνει ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. Στη νέα Αλεξανδρούπολη των 100.000 κατοίκων το ζωτικό της πλεονέκτημα είναι οι συνδυασμένες μεταφορές που μπορεί να είναι συγκεντρωμένες σε έναν κόμβο. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν όλες οι αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου, ώστε οι ενδομετακινήσεις να μην ενοχλούν την πόλη, εμείς το έχουμε λυμένο. Σιδηρόδρομος, είσοδος στο λιμάνι από τη νέα ανισόπεδη διάβαση της γέφυρας Μαϊστρου, αεροδρόμιο με γρήγορη πρόσβαση και λεωφορειακές υπηρεσίες, όλα συγκεντρωμένα σε ελεγχόμενη έκταση. Η πιο ενδεδειγμένη λύση, λοιπόν θα ήταν η εξής: Στο ακίνητο που βρίσκεται το Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης(Κ.Ε.Γ.Ε.),και έχει αδόμητο χώρο γύρω στα 25 στρ. μπορεί να δοθεί επ ανταλλαγή ένα οικόπεδο ίσης αξίας με το οικόπεδο του ΚΤΕΛ. Θα λύνοταν έτσι κατά τον ιδανικότερο τρόπο ένα πρόβλημα που θα ταλάνιζε την πόλη διαχρονικά Θα πρέπει όμως όλοι να βοηθήσουν. Βουλευτές, δημοτικοί άρχοντες, δημόσιοι λειτουργοί,κ.α. Το ΚΤΕΛ είναι ιδιωτική εταιρεία όμως δημοσίας ωφέλειας, και λειτουργεί επιτυχώς από το 1952.Γνωριζω σε άλλες πόλεις (Καρδίτσα, Κατερίνη),το Δημόσιο παραχώρησε εκτάσεις για να κτισθουν νέοι σταθμοί και μάλιστα βοηθηθήκαν να μπουν σε προγράμματα ευρωπαϊκά ώστε να επιδοτηθεί η ανέγερση του κτιρίου. Για το καλό της πόλης μας ας συναινέσουμε. Εννοείται ότι η προσωπική μου συμπαράσταση, αν και ιδιώτης, είναι δεδομένη.

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 η ΕΜΥ στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και κυρίως στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου με τη μέγιστη στα ανατολικού του νομού να είναι 2 μ ε3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 23 και 345 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στην Ήπειρο αρχικά αίθριος, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος