ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Θάσο, παραμένουν 180 πυροσβέστες και 38 οχήματα για τυχόν αναζωπύρωση

Υπό έλεγχο τέθηκε εδώ και ένα εικοσιτετράωρο η πυρκαγιά που ξεκίνησε στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς της Θάσου, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις, καθώς υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες φωτιάς. Ειδικότερα, στην περιοχή παραμένουν και επιτηρούν 180 πυροσβέστες, 15 πεζοπόρα τμήματα και 38 οχήματα.

Με το δικό του τρόπο ανέλυσε την κατάσταση ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πολύγνωτος Βαγής», ο οποίος εξύμνησε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την «ουσιαστική» και «καθοριστική» συμμετοχή των εθελοντών, βεβαιώνοντας πως «τα εναέρια μέσα έκαναν από πλευρά τους το καλύτερο δυνατό».

Ωστόσο, διαπιστώνει πως:

«Δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση. Καμία επιτελική καθοδήγηση. Κανένα επιτελικό σχέδιο. Καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη αναζωπυρώσεων. Κανένα πλάνο».

Εκτός από τη δασική έκταση η οποία έχει καεί μέχρι τώρα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι κάηκαν τα μοναδικά έλατα τα οποία υπήρχαν στη Θάσο, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς.

Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης έκαψε περί τα 1.300 στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδους έκτασης. Οι τοπικοί φορείς θεωρούν ότι χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση όλων των εμπλεκομένων, τη σωστή διαχείριση των μέσων πυρόσβεσης αλλά και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, η φωτιά δεν εξαπλώθηκε περισσότερο σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή.

evros24.gr

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος