ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση κατασκοπείας: Νέο υπόμνημα από τον 35άχρονο γραμματέα

Εμμένει στο αίτημά του για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία, 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις δικαστικές φυλακές του Ναυπλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» για να ενισχύσει την προσφυγή του, με την οποία ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής του αυτής κράτησης υπέβαλε χθες συμπληρωματικό υπόμνημα ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου να απορριφθεί η αίτηση του 35χρονου γραμματέα για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους και επί της αρνητικής αυτής εισηγήσεως διατείνεται στο νέο υπόμνημά του μεταξύ άλλων ότι δεν υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ενοχής του και ότι επαρκούν τα περιοριστικά μέτρα για κατ’ οίκον περιορισμό του καθώς έχει μόνιμη κατοικία και σταθερή εργασία.

Ισχυρίζεται ξανά ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ότι δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του και δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, έκπληκτη βρίσκει την κοινωνία της Ρόδου, από τα στοιχεία που φέρνει στο φως η ίδια εφημερίδα, τα οποία διαψεύδουν ουσιωδώς τα όσα αφηγήθηκαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία και συγκεκριμένα ο 35χρονος και ο 52χρονος πρώην μάγειρας του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ».

Στην έκθεση του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μετά την επεξεργασία των δύο smartphone κινητών των δύο κατηγορούμενων διαπιστώνεται από το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο του 52χρονου, ότι επισκεπτόταν την σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού και προέβαινε σε καταγραφή των χαρακτηριστικών του στόλου, όπως παρουσιάζεται εκεί, προκειμένου να προβαίνει σε αντιπαραβολή με τα όσα είχε καταγράψει ο ίδιος.

Βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες πολεμικών πλοίων και πλοίου της Frontex στο κινητό, που ανήκει στον 35χρονο γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου.

naftemporki.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος