ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Πέμπτη 27/7 στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Η θερμοκρασία μπορεί να πέφτει, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης, ξηρασίας κι αέρα δεν αποτελεί κίνδυνο-θάνατο.

Σύμφωνα με τον χάρτη της πολιτικής προστασίας, για σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου στο κόκκινο βρίσκεται η μισή χώρα, που αντιμετωπίζει ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στο επίπεδο συναγερμού τίθενται η Εύβοια και περιοχές της Αττικής, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και το Άγιον Όρος, η Κόρινθος, η Αργολίδα, η Ηλεία και η Μεσσηνία, καθώς και περιοχές της Αχαΐας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, νησιών Ιονίου και Σποράδων.

Ολόκληρη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 3.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος