ΔΙΕΘΝΗ

Άγαλμα του Ηρακλή εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στην Ιταλία

Αρχαίο ρωμαϊκό άγαλμα του Ηρακλή ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε σύστημα αποχέτευσης κάτω από ένα πάρκο στη Ρώμη.

Το άγαλμα, το οποίο – κατά τις πρώτες εκτιμήσεις – χρονολογείται από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορική περίοδο (27 π.Χ. έως 476 μ.Χ.), ανασύρθηκε από το έδαφος, σε βάρος 1,6 μέτρων, κατά μήκος της αρχαίας Αππίας Οδού, ενός φημισμένου ιστορικού δρόμου.

Το πάρκο Appia Antica ανακοίνωσε στο Facebook ότι η περιοχή «μας επιφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη: ένα μαρμάρινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος, το οποίο, λόγω της παρουσίας του ρόπαλου και του λιονταριού που καλύπτει το κεφάλι του, μπορούμε σίγουρα να το αναγνωρίσουμε ως φιγούρα που αναπαριστά τον Ηρακλή».

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής ορισμένων σωλήνων αποχέτευσης, που είχαν σπάσει. Οι ανασκαφές έφτασαν σε βάθος 20 μέτρων και, όπως συμβαίνει συχνά στη Ρώμη, πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία αρχαιολόγων.

Τον περασμένο Νοέμβριο ανακαλύφθηκε σε ένα δίκτυο λουτρών που έχτισαν οι Ετρούσκοι στην Τοσκάνη. Ένας «εξαιρετικός» θησαυρός χάλκινων αγαλμάτων, τα οποία διατηρήθηκαν για χιλιάδες χρόνια από τη λάσπη.

Τα 24 εν μέρει βυθισμένα αγάλματα, τα οποία χρονολογούνται πριν από 2.300 χρόνια και έχουν χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο εύρημα του είδους τους εδώ και 50 χρόνια, περιλαμβάνουν μια κοιμισμένη έφηβη που βρίσκεται δίπλα στη θεά Υγεία, η οποία έχει ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από το χέρι της.

Πηγή: Guardian

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος