ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν 50 σαρκοφάγοι και πάπυρος από τη Βίβλο των Νεκρών στη Νεκρόπολη της Σακκάρα

Σε πολύ σημαντικές ανακαλύψεις προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, η ομάδα του αιγυπτιολόγου Zahi Hawass, ανακάλυψε 50 ξύλινες σαρκοφάγους στη Νεκρόπολη της Σακκάρα, σε χώρο ανασκαφών δυτικά του Καΐρου στην Αίγυπτο, μαζί με έναν ταφικό ναό της βασίλισσας Naert.

Οι σαρκοφάγοι χρονολογούνται από τον 16ο έως το 11ο αιώνα π.Χ. και βρέθηκαν μέσα σε ισάριθμους ταφικούς λάκκους, σε βάθος 10-12 μέτρων. Επίσης ανακαλύφθηκε και ένας πάπυρος 4 μέτρων με ξόρκια από την Βίβλο των Νεκρών.

Ο Hawass εξήγησε πως ο ναός της βασίλισσας Naert, συζύγου του βασιλιά Τετί ήταν φτιαγμένος από τούβλα, όπως και τρεις αποθηκευτικοί χώροι που βρέθηκαν στην ίδια περιοχή.

 

 

 

Στη Νεκρόπολη της Σακάρα έχουν βρεθεί περισσότερες από δώδεκα πυραμίδες, αρχαίοι ναοί και νεκροταφεία ζώων. Υπήρξε η αχανής Νεκρόπολη της αρχαίας αιγυπτιακής πρωτεύουσας της Μέμφιδας που προστατεύεται πλέον από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Αίγυπτος είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη περισσότερων από 100 σαρκοφάγων στο τελευταίο κύμα εντυπωσιακών ανακαλύψεων της χρονιάς. Μία μούμια από τα χρόνια του Νέο Βασιλείου βρέθηκε στον ναό της βασίλισσας Naert.

Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν, επίσης, αγάλματα αρχαίων θεοτήτων, ηλικίας τουλάχιστον 2.500 ετών, που ανήκαν σε κορυφαίους αξιωματούχους της Ύστερης Περιόδου και της περιόδου των Πτολεμαίων. Ο υπουργός τουρισμού και αρχαιοτήτων Khaled al-Anani πιστεύει πως η συγκεκριμένη περιοχή θα αποκαλύψει στο μέλλον όλα όσα κρύβει στο έδαφός της.

Ο αιγυπτιολόγος Zahi Hawass εκτιμά πως οι τελευταίες ανακαλύψεις θα μπορούσαν να ρίξουν νέο φως στην ιστορία της Σακάρα κατά την περίοδο του Νέου Βασιλείου. Η ανακάλυψη έγινε κοντά στην πυραμίδα του βασιλιά Τετί, του πρώτου Φαραώ της έκτης Δυναστείας του Παλιού Βασιλείου.

 

 

 

 

enikos.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος