ΔΙΕΘΝΗ

Έξι καλά διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης

Η περίοδος του Μεσαίωνα στην ευρωπαϊκή ιστορία εκτείνεται από τον 5ο έως τον 15ο αιώνα μ.Χ.  Ξεκίνησε με την κατάλυση του Δυτικού Ρωμαϊκού ή κατ’ άλλους με τον θάνατο του Ιουστινιανού Α΄ και τελείωσε συμβατικά το 1492 μ.Χ., με την ανακάλυψη της Αμερικής.

Σημαντικά μνημεία εκείνης της περιόδου, ακόμη και ολόκληρες πόλεις, έχουν διατηρηθεί μέχρι τη σημερινή εποχή.

Σύμφωνα με το mymodernmet.com, ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις είναι ζωντανά μουσεία των μεσαιωνικών χρόνων και αξίζει κανείς να τις επισκεφθεί.

Μπριζ, Βέλγιο

Συχνά χαρακτηρίζεται «Βενετία του Βορρά» και θεωρείται μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, ενώ έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Ήταν ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου και πολιτισμού από τον 12ο έως τον 15ο αιώνα, αν και γνώρισε σταδιακή πτώση της ευημερίας της μετά το 1500.

Καρκασσόν, Γαλλία

Διαθέτει πλούσια ιστορία και μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις των οποίων έχουν διατηρηθεί οι οχυρώσεις και το παλαιό μεσαιωνικό κέντρο. Τα επιβλητικά τείχη του φρουρίου έχουν μήκος περίπου 3 χλμ. και 52 πύργοι βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία, σε όλο το μήκος του. Έχει επίσης ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Πόλη του Αγίου Μαρίνου 

Η μόνη πόλη-κράτος που έχει «επιβιώσει» στην Ιταλία, ενώ είναι ανεξάρτητη δημοκρατία από τον 13ο αιώνα. Στέκεται μεγαλοπρεπώς στο Monte Titano, ενώ η «καρδιά» της πόλης περιβάλλεται από ένα τείχος που συνδέει τους τρεις πύργους της.  Είναι επίσης ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της Unesco.

Μονσάντο, Πορτογαλία

Το γραφικό χωριό είναι πραγματικά ένα μεσαιωνικό στολίδι που διατηρείται στην πλαγιά του βουνού, σαν ο χρόνος να έχει παγώσει.

Πράγα, Τσεχία

Είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Η όμορφη γοτθική αρχιτεκτονική χαρακτηρίζει όλη την περιοχή αλλά κυρίως την πλατεία της παλιάς πόλης, που έχει επίσης ενταχθεί στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς.

Τολέδο, Ισπανία

Ακόμη ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι γνωστή ως «Πόλη των τριών πολιτισμών», χάρη στις επιρροές των χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κοινοτήτων που κατοικούσαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

Με πληροφορίες από mymodernmet.com

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος