ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη: Κοινό δείπνο Δένδια με μητροπολίτες και τοποτηρητές μουφτήδες Θράκης

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παρέθεσε κοινό δείπνο στους τέσσερις μητροπολίτες και στους τρεις τοποτηρητές μουφτήδες της Θράκης στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.

«Η Ελλάδα στέλνει πάντοτε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας» αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι παρέθεσε δείπνο στους μητροπολίτες και τους τοποτηρητές των μουφτειών της Θράκης σε πνεύμα ενότητας και αλληλοσεβασμού.

Απευθυνόμενος στους παριστάμενους, ο κ. Δένδιας δήλωσε κατά την έναρξη του δείπνου πως πρόκειται για κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών συναντάται ταυτόχρονα και με τους μητροπολίτες και τους τοποτηρητές μουφτήδες και το δείπνο αυτό γίνεται την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων, αλληλοσεβασμού και ενότητας.

Στο δείπνο πήραν μέρος οι μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός και οι τοποτηρητές μουφτήδες Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και Διδυμοτείχου Χανσά Οσμάν.

Στο Εθνολογικό Μουσείο τον υπουργό Εξωτερικών υποδέχθηκε η ιδρύτρια του Αγγέλα Γιαννακίδου, η οποία τον ξενάγησε.

Το Εθνολογικό Μουσείο λειτουργεί από το 2002 και μέσα από τα εκθέματά του οι επισκέπτες αποκτούν εικόνα για την παραδοσιακή ζωή στη Θράκη από το τέλος του 17ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην αρχή του δείπνου οι μητροπολίτες και οι τοποτηρητές μουφτήδες ευχήθηκαν στον κ. Δένδια «χρόνια πολλά» για την ονομαστική του εορτή πριν λίγες μέρες.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος