ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνων Σύμβουλο Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου για τις δραστηριότητες στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης αλλά και για την επίτευξη της υψηλής διακίνησης φορτίων τη φετινή χρονιά.

Παράλληλα του έγινε παρουσίαση για την επιχειρήσεις προώθησης στρατιωτικών φορτίων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Από την πλευρά της Διοίκησης τονίστηκε το γεγονός ότι «ο λιμένας παραμένει ένας σημαντικός εμπορικός λιμένας, ανεξάρτητα από το είδος και την ιδιαιτερότητα των φορτίων που διακινεί. Και ως τέτοιος πρόκειται να αναπτυχθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του βορειοανατολικού άκρου της πατρίδας μας.»

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ

“Στη λήξη σχεδόν μίας εκπληκτικής χρονιάς επίτευξης ιστορικών υψηλών στη διακίνηση φορτίων και επιτυχούς συμμετοχής μας σε επιχειρήσεις προώθησης στρατιωτικών φορτίων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, υποδεχθήκαμε σήμερα με χαρά και ιδιαίτερη τιμή τον Υπουργό Εξωτερικών της πατρίδας μας κ. Νίκος Δένδιας.

Η επίσκεψη του Υπουργού Δένδια έρχεται σε μία περίοδο μετασχηματισμού της ευρύτερης περιοχής σε εμπορικό, ενεργειακό και στρατιωτικό κόμβο, κρίσιμο για την ανάπτυξη και ασφάλεια τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρώπης.

Μία περίοδο στην οποία ο Alexandroupolis Port Authority S.A., υλοποιώντας με συνέπεια πολιτικές καθιέρωσης στρατηγικού βάθους σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, διευρύνει περαιτέρω το αποτύπωμα του λιμένα ενώ αυξάνει με αποτελεσματικότητα τις εμπορικές και στρατιωτικές του παραμέτρους, ισόρροπα και παράλληλα.

Τέλος, θεωρώ σκόπιμο να επισημάνω το γεγονός ότι ο λιμένας παραμένει ένας σημαντικός εμπορικός λιμένας, ανεξάρτητα από το είδος και την ιδιαιτερότητα των φορτίων που διακινεί. Και ως τέτοιος πρόκειται να αναπτυχθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του βορειοανατολικού άκρου της πατρίδας μας”.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος