ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά Χαρίτου στο Προεδρείο της Βουλής για το ωράριο της εστίασης στη Ροδόπη

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής, για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία τον καλεί να επανεξετάσει τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Ο βουλευτής με την αναφορά του κοινοποιεί την επιστολή των Σωματείων Καφέ και Εστίασης της Ροδόπης προς τους βουλευτές του νομού με την οποία οι καταστηματάρχες ζητούν την υποστήριξή τους, καθώς όπως επισημαίνουν, εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων πλήττονται αδικαιολόγητα οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα της εστίασης, οι εργαζόμενοι και η τοπική οικονομία, και ζητούν την άμεση ανάκλησή τους.

Η Αναφορά του κ. Χαρίτου προς το Προεδρείο της Βουλής

“Για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Θέμα: Να επανεξετάσετε τα περιοριστικά μέτρα που έχετε επιβάλλει στην Π.Ε. Ροδόπης. Κύριε Υπουργέ. Στις 11-09-2020 δώσατε νέα παράταση στα έκτακτα μέτρα που είχατε λάβει στις 11 Αυγούστου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων μετά τα μεσάνυχτα. Μέτρα που επιβλήθηκαν οριζόντια και περιέλαβαν την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, που δεν είχε και συνεχίζει να μην έχει επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Με αφορμή αυτή την εκ νέου παράταση, σας κοινοποιώ επιστολή των Σωματείων Καφέ & Εστίασης της Π.Ε. Ροδόπης με την οποία οι καταστηματάρχες  επισημαίνουν ότι εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων που εκ νέου ανακοινώσατε, πλήττονται αδικαιολόγητα οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα της εστίασης, οι εργαζόμενοι και η τοπική οικονομία, και ζητούν την άμεση ανάκλησή τους”.

Η επιστολή των Σωματείων με την οποία έχουν ζητήσει την υποστήριξη των τοπικών βουλευτών:

“Όπως γνωρίζετε, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης τελεί υπό καθεστώς ιδιαίτερων υγειονομικών μέτρων, που πλήττουν κυρίως τους κλάδους της εστίασης και καφέ με την απαγόρευση λειτουργίας τους από τις 12 το βράδυ ως τις 7 το πρωί. Είστε γνώστες του γεγονότος ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης δεν υπήρξε, ούτε είναι πλέον επιδημιολογικά επιβαρυμένη καθώς τις τελευταίες δώδεκα μέρες τουλάχιστο, δεν παρουσίασε κάποιο κρούσμα του νέου κορωνοιού. Γνωρίζετε επίσης ότι ποτέ δεν έγινε κατανοητό ούτε δόθηκε κάποια εξήγηση για τους λόγους που η Π.Ε. Ροδόπης μπήκε στον χάρτη των περιοριστικών μέτρων. Αντιλαμβάνεστε πλήρως ότι οι κλάδοι τους οποίους εκπροσωπούμε (εστίασης – καφέ) πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλον και μάλιστα από τον Μάρτιο του 2020, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την τοπική κοινωνία (μειωμένος τζίρος, ανεργία, κτλ). Θα θέλαμε την άμεση και πιεστική συμβολή σας προς την πολιτική προστασία ώστε να αρθούν αυτά τα άδικα και αναίτια περιοριστικά μέτρα για την ΠΕ Ροδόπης και οι αποφάσεις πλέον να λαμβάνονται  σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ή Δήμου και όχι σε επίπεδο Περιφέρειας, ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά την περιοχή μας σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας”.

admin/komotini24.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος