ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπιστοσύνη Χαρίτου στους εκπαιδευτικούς, κριτική στο Υπουργείο Παιδείας

Στις τελετές Αγιασμού εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στο 6ο Δημοτικό σχολείο και στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, παρέστη ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.
Στη δήλωσή του ανέφερε:
«Η περσινή χρονιά μπορεί να έκλεισε απότομα, απρόβλεπτα, γιατί επικράτησαν πρωτόγνωρες συνθήκες, η φετινή όμως θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερες προϋποθέσεις, με πιο ουσιαστική προετοιμασία, για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους. Δυστυχώς κυριάρχησε η προχειρότητα, η ανευθυνότητα, η έλλειψη σχεδιασμού εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, που επιδόθηκε κυρίως σε επικοινωνιακή πολιτική.
Όμως η σημερινή μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, είναι ημέρα ευχών και όχι απόδοσης ευθυνών. Θέλω, λοιπόν, να ευχηθώ στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καλή δύναμη στο δύσκολο και σύνθετο έργο που έχουν να επιτελέσουν. Την χρειάζονται αυτή τη δύναμη γιατί θα έχουν να υπερκεράσουν τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες που υπάρχουν στα σχολεία. Είμαι βέβαιος ότι οι εκπαιδευτικοί θα ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες, βάζοντας πάνω από όλα την εκπαίδευση και τη μόρφωση των μαθητών.
Θέλω επίσης να ευχηθώ καλό κουράγιο και καλή δύναμη στους γονείς, γιατί πράγματι σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος για να μπορέσουν να μορφώσουν τα παιδιά τους.
Στους πρωταγωνιστές, τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων, εύχομαι να έχουν μία καλή σχολική  χρονιά, να αγαπήσουν τη γνώση και το σχολείο. Να έχουν μία δημιουργική χρονιά με νέες εμπειρίες και γνώσεις, αλλά και με την τήρηση όλων των προστατευτικών μέτρων, τόσο για την υγεία των ίδιων, όσο και των εκπαιδευτικών και των γονιών τους.
Καλή σχολική χρονιά!»

Αρχική

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος