ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε στον κορώνα όλοι μαζί

Ούτε στον κορώνα όλοι μαζί

Το αστείο παρατράβηξε… Αν λοιπόν όπως τα λένε δήθεν ειδικοί, δήθεν πολιτικοί και δήθεν δημοσιογράφοι, και κυρίως όπως τα κάνουν, ο κορωνοιός είναι ο Αρμαγεδδών, δεν πάει άλλο η κατάσταση, καθώς δεν είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι. Όπως σωστά παρουσιάζεται η κατάσταση στο σκίτσο, άλλοι συνεχίζουν την ζωή τους σαν να μην συμβαίνει κάτι και άλλοι ξυπνούν κάθε πρωί και δεν ξέρουν αν έχουν εργασία, αν θα έχουν εισόδημα, πόσο ακόμη θα πεινάσουν… Σκεφτείτε, πως το χειρότερο είναι να θέλεις να εργαστείς, να παράγεις και να στο απαγορεύουν. Αν βάλουμε και τα καραγκιοζιλίκια του Ερντογάν και τις ανάγκες για εξοπλιστικά, ο πολιτικός κόσμος να πάρει μια, επιτέλους, σοβαρή απόφαση. Μένουν στο μισθό τους στρατιωτικοί, πυροσβέστες και αστυνομικοί, οι οποίοι να σταματήσουν τα πρόστιμα για μάσκα όταν οι έχοντες και κατέχοντες, χρήμα και πάσης φύσεως εξουσία, κάνουν ότι θέλουν, καθώς και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και όλοι οι υπόλοιποι μαζί με τους συνταξιούχους, στα 534 δουλεύουν δεν δουλεύουν. Οι πολιτικοί και ειδικότερα οι βουλευτές, χωρίς μισθό από το κράτος. Αρκετά έχουν στις τράπεζες. Και του εξωτερικού.

 

Η πολιτική του κουμπιού

Οι χώρες προστατεύουν τα συμφέροντα τους αναλόγως της στρατιωτικής τους ισχύος. Πάντα η πολιτική των κανονιοφόρων είχε το πάνω χέρι στη διεθνή σκακιέρα. Έτσι και ο Ερντογάν, πιστεύει πως είναι ισχυρός. Μόνο που όταν εμφανιστεί ένας ποιο ισχυρός, αρχίζει να το σκέφτεται. Όπως στην περίπτωση της Γαλλίας, η οποία έχοντας τόσα TOTAL συμφέροντα να υπερασπιστεί, έρχεται στα νερά μας για να μείνει, αν μάλιστα συμμαχήσουμε απόλυτα μαζί της. Επιπλέον, η Γαλλία, έχει και κάτι που ξεπερνά την πολιτική των κανονιοφόρων, έχει την πολιτική του κουμπιού. Είναι το ίδιο κουμπί που έχει και ο άρχοντας Κιμ, όπως και το Ισραήλ. Και άμα έχεις την πολιτική του κουμπιού, όσο μικρός και αν είσαι, γεωγραφικά ή πληθυσμιακά, σε φοβούνται και άρα, πολιτικά σε σέβονται.

 

Στην τιβι θα μείνει μόνο το …Αρμαντίλλο

Το πάθημα δεν μας γίνεται μάθημα… Λοιπόν, έφυγε από το μπιγκ μπράδερ ο …επίδοξος, στα λόγια, βιαστής, να φύγει και το μπιγκ μπράδερ; Αν το πάμε έτσι και καθότι η ελληνική τηλεόραση είναι ένα διαρκές ριάλιτυ, τότε θα μείνουμε μόνο με ντοκιμαντέρ για την ζωή του Αρμαντίλλο… Έτσι είναι, για όποιον επιμένει να αναζητά την αλήθεια στην τηλεόραση, όταν από την κατασκευή της, είναι εικόνες που με την πραγματικότητα δεν έχουν και πολύ σχέση. Αν μάλιστα χειριστείς τις εικόνες με τα κατάλληλα λόγια, τότε μπορείς να παρουσιάσεις απίστευτα ψέματα σαν αλήθειες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Όσοι βλέπεται μπιγκ μπράδερ, συγκρίνεται την τωρινή έκδοση με αυτή πριν 20 χρόνια. Ανταποκρίνεται η κάθε έκδοση στην εποχή της; Ε, πάνω κάτω… και τουλάχιστον, σίγουρα, σε ότι αφορά σε πρότυπα, τα οποία επίσης προβάλλει και προάγει η τηλεόραση. Δηλαδή, να φύγει το μπιγκ μπράδερ και να μείνουν οι λάιφ στάιλ ειδήσεις, να μείνει η κομματική ή και πληρωμένη δημοσιογραφία, αλλά και οι πανελίστες δήθεν διαμορφωτές και κριτές της κοινής γνώμης; Μη το ψάχνεται… Έτσι εκπαιδεύεται η χώρα μας δεκαετίες τώρα. Στο σχολείο, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην δουλειά, στην διασκέδαση, στον «πολιτισμό», στην πολιτική… Ένα τεράστιο μπιγκ μπράδερ που μας κάνει να φανταζόμαστε πως είμαστε ο ομφαλός της γης, ενώ οδεύουμε να γίνουμε ο …πάτος της. Για αυτό σας λέει ο Ποπολάρος, αν τα σβήσουμε όλα αυτά, θα μείνουμε με το Αρμαντίλλο. Ε, να το βλέπεις όλη μέρα στην τηλεόραση, δεν γίνεται… Οπότε, η λύση δεν είναι απλά, να πάρουμε μια γομολάστιχα και να αρχίσουμε να σβήνουμε, πρέπει να δούμε τι θα βάλουμε στη θέση αυτών που σβήνουμε. Και προς το παρόν, δεν έχουμε το θάρρος ή και την γνώση, να προτείνουμε αλλαγές.

 

Στον ρόλο του βλάκα;

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, αφού υποχρεωτικά πολλοί ενοικιαστές έδιναν για μήνες 40% μειωμένο ενοίκιο, τώρα νομοθετεί να χάνουν ποσοστό ενοικίου οικιοθελώς οι μισθωτές. Υπάρχει πιο μεγάλη βλακεία; Να θέλεις από μόνος σου να μειώσεις το εισόδημα σου; Σαν τον Μουστάκα στην ταινία που ήθελε να πληρώσει περισσότερο φόρο, μόνο που έπαιζε τον ρόλο του βλάκα…

 

Ανοίγουν τα σχολεία

Από Δευτέρα, εκτός αν μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο. Με μάσκες και παγουρίνο. Μέχρι εκεί τους φτάνει τους ειδικούς και τους πολιτικούς. Α, επειδή της υπουργού της Παιδείας της φτάνει λίγο παραπάνω, και με την δυνατότητα να γίνουν τσιρλίντερς. Αλλά με μάσκα… και με το καλό και στα πανεπιστήμια… Όσο για το τι μαθήματα, πως και με τι είδους ειδίκευσης εκπαιδευτικούς, οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι δεν έχουν άποψη και όπως λένε οι πολιτικοί, κάνουν ότι τους υποδεικνύουν οι ειδικοί.

 

Υπάρχει ιστορικό κέντρο;

Κάτι θέλει να κάνει η δημοτική αρχή στην περιοχή του Βυζαντινού φρουρίου, αλλά δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητό. Πάντως, ανάπλαση ιστορικού κέντρου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Στην Ελλάδα, μη συμμετέχοντας στην Αναγέννηση και όντας 400 χρόνια υπό την οθωμανική αυτοκρατορία, στην περιοχή μας κοντά στα 500 χρόνια, και με δεδομένη την αστική ανάπτυξη, τα ιστορικά κέντρα είναι ηλικίας ενός αιώνα. Δυστυχώς στην Κομοτηνή, όπως βέβαια και στην υπόλοιπη χώρα, αυτή την ιστορική αστική ανάπτυξη την έχουμε εξαφανίσει. Και ότι έμεινε, οι ιδιοκτήτες περιμένουν να γκρεμιστεί με την πάροδο του χρόνου για να το κτίσουν.

 

Το επιβάλλει ο …κορώνας

Οικόπεδο για επέκταση του κοιμητηρίου αναζητά ο Δήμος Κομοτηνής. Μακάβριο αλλά δεν γίνεται να το αφήσουμε να πέσει κάτω. Εκεί που άλλοι έκαναν υπαίθρια νοσοκομεία ή έστηναν καινούρια για τα θύματα του κορώνα, εμείς το πάμε πιο μπροστά σκεφτόμενοι τι ακολουθεί από την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Εμ, αν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα με τον κορώνα, έτσι δεν έπρεπε να κάνουν όλοι;

admin/komotini24.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος