ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΦΟΡΑ για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων me Θέμα: «Να ενταχθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Ροδόπης στις ρυθμίσεις για τις αποζημιώσεις από τον πρώιμο παγετό»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Μαρώνειας, με την οποία ζητούν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που προκάλεσε ο πρώιμος παγετός στις ελιές πριν το στάδιο της άνθησής τους το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Απριλίου.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι ζημιές που υπέστησαν λόγω του παγετού είναι μεγάλες, μάλιστα αναμένεται απώλεια ελαιοκάρπου από 70% έως 90%, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται στο εισόδημα των παραγωγών της περιοχής και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους στην τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου για την ακαρπία της ελιάς δεν συμπεριλαμβάνεται η Θράκη στις πληγείσες περιοχές, γεγονός που προκάλεσε δικαιολογημένη ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς. Γι’ αυτό θα πρέπει να λάβετε μέτρα ώστε να ενισχυθούν για τις ζημιές που υπέστησαν και οι ελαιοπαραγωγοί της Θράκης.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2021

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος