ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντώνης Γραβάνης : «Ομολογία αποτυχίας του Δημάρχου κ. Γκαράνη η «απώλεια» άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για το εμπορικό κέντρο»

Ως άλλη «ομολογία αποτυχίας» και μόνο, μπορούμε να εκλάβουμε την πρόσφατη τοποθέτηση του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη σε σχέση με την μειωμένη χρηματοδότηση του έργου που αφορά στην ανάδειξη του εμπορικού κέντρου της Κομοτηνής λόγω «απρόοπτων γεγονότων» όπως ο ίδιος επισημαίνει.

Υπενθυμίζουμε πως το έργο είχε αρχικό προϋπολογισθέν κόστος 10.382.215 ευρώ, ωστόσο σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρόταση του Δήμου ναι μεν κατατάχθηκε στα προς άμεση χρηματοδότηση έργα, αλλά με την έγκριση ούτε του 50% του ποσού και τελική χρηματοδότηση 5.000.000 ευρώ.

Στην δημόσια τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, σε μια προσπάθεια να προλάβει αντιδράσεις τόσο από πλευράς της αντιπολίτευσης,  πολύ δε περισσότερο από πλευράς των πολιτών που γίνονται κοινωνοί της ανικανότητάς της διοίκησης να πράξει τα δέοντα – ειδικά σε έργα «πνοής» όπως το εν λόγω – επαίρεται μάλιστα για τα «γρήγορα αντανακλαστικά» των στελεχών του,  προκειμένου «να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης».

Αντανακλαστικά που όπως αποδεικνύεται από την απόφαση του Υπουργείου και μόνο κάθε άλλο παρά γρήγορα,  πολύ δε περισσότερο ικανά είναι,  να υπερασπίσουν έργα και δράσεις που θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στο βασικό ζητούμενο, την αύξηση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και κρίσιμους και αναγκαίους πόρους όπως τα υπολειπόμενα 5.382.215 ευρώ που ο Δήμος χάνει λόγω… ανικανότητας και προχειρότητας.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και το πιο πρόσφατο της απώλειας πόρων 1.000.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στην Αίγειρο στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που η πρόταση του Δήμου κατετάγη σχεδόν τελευταία και το οποίο ανέδειξε η παράταξή μας, η δημοτική αρχή μόνο μέσα σε διάστημα ενός μηνός έχει ζημιώσει την πόλη και τους πολίτες της κατά 6 και πλέον εκατ. ευρώ.

Ο μόνος τρόπος να κρίνουμε τα λεγόμενα του κ. Γκαράνη επί του έργου του εμπορικού κέντρου είναι ως ξεκάθαρη «ομολογία αποτυχίας».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος