ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορώ του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν στον πρώην δήμαρχο Καδή Ισμέτ ότι «κορόιδευε τις ποδοσφαιρικές ομάδες»

Η Δημοτική Αρχή Ιάσμου δεν κάνει μόνο πανηγύρια αλλά και έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, υποστήριξε ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν σε εκτενή του συνέντευξη στο ράδιο Χρόνος και τον Δήμο Μπακιρτζάκη.

Καταγράφοντας έργα επί των ημερών του, άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή Καδή Ισμέτ, κατηγορώντας τον προσωπικά ότι διοικούσε τον Ίασμο… από τον πεζόδρομο της Βενιζέλου «με τηλεχειριστήριο». Από το μικροσκόπιό του δεν γλύτωσε ούτε ο φερόμενος ως υποψήφιος δήμαρχος Ιμάμ Τζανέρ, ενω έμφαση έδωσε στα αθλητικά έργα τα οποία έκανε.

«Δεν είμαστε μόνο για τρεις τέσσερις ημέρες του χρόνου για τα φεστιβάλ, υπάρχουν πλείστα έργα που τρέχουν, άρα αυτός ο ισχυρισμός (της αντιπολίτευσης) δεν ευσταθεί» υποστήριξε ο δήμαρχος και σε διάφορα σημεία της συνέντευξης κατέγραψε έργα επί των ημερών του, όπως η Δομή Σίτισης: «Ο Δήμος Ξάνθης δεν έχει δομή σίτισης, από τους περιφερειακούς Δήμους σχεδόν όλοι δεν έχουν, ο μοναδικός που έχει είναι ο Δήμος Ιάσμου. Κάθε ημέρα σιτίζουμε με 270 μερίδες 270 συνανθρώπους μας, 240 δωρεάν και 30 με συμβολικό αντίτιμο. Σταματάμε μόνο ένα 15νθημερο τον χρόνο. Αν αυτό δεν είναι έργο, εγώ τι να πω;».

Σε άλλα έργα κατέγραψε την πρόσφατη ανακαίνιση του δημοτικού παιδικού σταθμού Ιάσμου και την προσθήκη λεωφορείου με παιδικά καθίσματα για τη μεταφορά των μικρών. «Επί εποχής Ισμέτ τα σχολεία ήταν σε άθλια κατάσταση με εικόνες ντροπής, αλλά τώρα δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο που να μην πληροί τις βασικές προδιαγραφές» σημείωσε για τα σχολεία του Δήμου. Επίσης ανέφερε το άνοιγμα του δημαρχιακού μεγάρου Σώστη και της κοινότητας Ασωμάτων, τις εργασίες σε ποδοσφαιρικά γήπεδα και την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «χρόνια τώρα ο κος Ισμέτ έλεγε πως δεν υπάρχει δυνατότητα επιχορήγησης αθλητικών σωματείων, ενώ επιχορηγούσε πολιτιστικούς συλλόγους. Είτε δεν γνώριζε, είτε γνώριζε αλλά κορόιδευε τις ομάδες».

Στον απόηχο του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, όπου ο Καδή Ισμέτ λέγεται πως κατηγόρησε τον δήμαρχο πως διοικεί τον Δήμο από την Κομοτηνή, απάντησε πως η κριτική δεν ευσταθεί. «Επειδή έχει χαλάσει το ερκοντίσιον στο αυτοκίνητο μου, κυκλοφορώ με της συζύγου… κι ο κος Ισμέτ μου λέει ότι είμαι μόνο στην Κομοτηνή γιατί εκεί είναι παρκαρισμένο το όχημά μου. Εσείς κε Ισμέτ πίνατε καφέ στη Βενιζέλου και διοικούσατε τον Δήμο με τηλεχειριστήριο. Εγώ δεν είμαι από αυτούς» απάντησε χαρακτηριστικά και αντεπιτέθηκε στον πρώην δήμαρχο λέγοντας «εγώ δεν οδηγούσα το υπηρεσιακό όχημα για να πηγαίνω στη θάλασσα ή τα παιδιά στο σχολείο […]. Ποτέ δεν ανέβηκα στο υπηρεσιακό, το διέθεσα στη Δομή Σίτισης για να μοιράζουν φαγητά».

Ως προς τον έτερο… αντίπαλό του, νυν δημοτικό σύμβουλο αντιπολίτευσης και φερόμενο ως υποψήφιο δήμαρχο Ιάσμου 2023 Ιμάμ Τζανέρ, δήλωσε: «Ο κος Τζανέρ δεν μπορεί να κάνει συνδυασμό και… ζέστανε ξανά τις μηχανές ο κος Ισμέτ, διότι στο τελευταίο συμβούλιο ήταν πολύ επιθετικός. Είπε ότι τόσο καιρό δεν μας έκανε αντιπολίτευση και ξεκινάει τώρα. Περιμένω να βγει να δηλώσει εάν θα είναι υποψήφιος». Σε αυτό το σημείο υποστήριξε πως υπάρχουν εν ενεργεία ή σε αδράνεια στελέχη της Δημοκρατικής Συνεργασίας (παράταξης Καδή Ισμέτ, στην οποία ήταν κι ο ίδιος μέλος την τετραετία 2010-2014), τα οποία στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν πάρει… μεταγραφή στον συνδυασμό Εμπρός.

Αναφορικά με τον νυν επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Κυριάκο Αμούτζα, που ακόμη δεν έχει καταστήσει γνωστές τις προθέσεις τους για τις επόμενες εκλογές, ο Οντέρ Μουμίν αρκέστηκε στο εξής σχόλιο: «Δεν είπα κάτι για τον κο Αμούτζα, γιατί δεν κατεβαίνει μάλλον, ζορίζεται εξαιρετικά να κάνει συνδυασμό».

ThrakiSports/Mε αναφορές από Xronos.gr

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος